Читај ми!

Преговори са ЕУ убрзавају реформе

Време је да српско друштво крене у модернизацију, а отварање преговора о чланству са ЕУ значи убрзање реформи, што ће бити приоритет Владе, поручила је потпредседница Владе Сузана Грубјешић на конференцији у Копенхагену, на којој учествује и комесар за проширење Штефан Филе.

Потпредседница Владе задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић рекла је у Копенхагону да ће отварање преговора о чланству са Европском унијом значити убрзање реформи, а то ће у наредном периоду бити приоритет Владе.

"Време је да српско друштво крене у модернизацију", поручила је Сузана Грубјешић у Копенхагену учесницима конференције поводом 20. годишњице копенхашких критеријума.

Међу учесницима конференције су и европски комесар за проширење Штефан Филе, шеф дипломатије Словачке Мирослав Лајчак, дански министар европских послова Николај Вамен и министар спољних послова Македоније Никола Попоски. 

"Већ 20 година је прошло од када су настали критеријуми из Копенхагена који су, у ствари, друго име за реформе. Ако меримо колико је за ових 20 година Србија испунила тих критеријума, не можемо да будемо задовољни. Због тога Србија треба коначно да се окрене унутрашњим реформама које ће донети бољитак сваком нашем грађанину. Време је да од Србије направимо нормалну, модерну, пристојну и уређену европску земљу и да се придружимо овом клубу који прославља 20 година постојања", рекла је Грубјешићева. 

Потпредседница српске владе истакла је да је крајње време да унутрашње реформе избију на прво место, јер ће Србија само тако изаћи из зачараног круга кризе и неизвесности.

Према њеним речима, отпочињањем преговора о чланству у ЕУ Србија ће и свим инвеститорима, који су јој преко потребни, послати поруку да је земља која је на путу да успостави владавину права, независно и некорумпирано правосуђе, стабилност и предвидљивост, добро пословно окружење. 

"Структурне реформе и озбиљне инвестиције једино су решење за наше највеће проблеме - незапосленост и низак животни стандард. А када почну преговори, Србија више неће бити сама, већ ће имати 28 савезника у реформама", поручила је Сузана Грубјешић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару