Читај ми!

Николић на трилатерали у Турској

Председник Томислав Николић предводи у Анкари делегацију Србије, која ће присуствовати трилатералном самиту Турска-Србија-Босна и Херцеговина. Планирано је да на самиту буде потписан споразум о економској сарадњи три државе.

Државна делегација Републике Србије, коју предводи председник Србије Томислав Николић, путује у дводневну посету Анкари, где ће присуствовати трилатералном самиту Турска-Србија-Босна и Херцеговина.

У делегацији коју предводи Николић су амбасадор Србије у Анкари Душан Спасојевић и саветници председника Републике Марко Ђурић, Предраг Микић и Станислава Пак Станковић, саопштила је Прес служба председника Србије.

Министри спољних послова три државе, Иван Мркић, Златко Лагумџија и Ахмет Давутоглу, одржали су прошле недеље у Сарајеву припремни састанак за самит у Анкари.

Како је тада рекао Мркић, разговори са министрима спољних послова БиХ и Турске били су усмерени на јачање будуће сарадње пре свега на економском плану, а не на отворена питања.

"Потрудили смо се да тај припремни рад буде што успешнији. Имамо у виду већ нека могућа документа, односно изјаву коју би наши председници требало да усвоје", рекао је Мркић.

Мркић је у Сарајеву најавио и да ће у Анкари бити потписан споразум о економској сарадњи три државе.

Како је потом саопштено из Владе Србије, тај споразум ће 14. маја потписати потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић, министар економије Турске Зафер Чаглајан и министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић.

Споразумом се предвиђа унапређење свих видова економске сарадње између три државе, проширивање партнерстава у привредним секторима од стратешког значаја страна потписница, као и спровођење активности у циљу заједничког наступа на тржиштима других земаља света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару