Читај ми!

Вучић: Јаз више није тако дубок

Јаз између власти у Београду и представника народа на Космету није више "толико дубок", али то не значи да ће Срби на КиМ лако прихватити примену бриселског споразума, рекао Александар Вучић. Чврсто верујем да ћемо у наредним данима донети заједничку одлуку у корист целе нације, поручио вицепремијер.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је да јаз између власти у Београду и представника народа на Косову и Метохији није више "толико дубок", али да то не значи да ће Срби на Косову лако прихватити примену бриселског споразума.

"Чврсто верујем да ћемо у наредним данима донети заједничку одлуку у корист целе нације", рекао је Вучић за портал Вечерњих новости. Вучић, који је јуче обишао север Косова и разговарао са одборницима из све четири општине, рекао је да ће убудуће све акције бити координисане са српским народом и челницима са КиМ и да би нови састанак са њима могао да буде организован већ ове недеље.

Потпредседник владе је додао да је састанак на Косову показао да "они (косовски Срби) верују својој држави".

"Свестан да идем на политичко стрељање, дошао сам на врата тим људима да им кажем да је Србија уз њих. Говорио сам им само истину, ма колико била болна. Тај поштен приступ очигледно је утицао на промену у њиховим размишљањима. Већина њих сада разуме да са разликама не можемо ићи у будућност и зато сам уверен да ћемо све одлуке доносити и спроводити заједно", рекао је Вучић.

Према његовим речима, посебно је важно да су одборници постављали конкретна питања о споразуму.

"Посебно сам захвалан тим људима који су постављали конкретна питања, а нису као неки појединци из ћошкова и примитивним добацивањима покушали да шићаре за своје посрнуле партијске централе у Београду. Наш народ на Косову није видео радост у мојим очима због бриселског споразума, нити сам га икада хвалио, али је он најбоље решење у овом тренутку", рекао је први потпредседник владе.

Према његовим речима, то не желе да виде они који патриотски бране једино своје џепове и хушкају недужну децу на мене.

"Такви су данима ширили лажи о споразуму, које сам у директном разговору са људима, надам се, распршио. Дакле, Србија није, нити ће икада признати незвисност Косова нити ће Срби бити "Косовари".

Тачно је да ће се још ломити копља око докумената и учинићемо све како би остале на снази српске исправе и регистарске ознаке", додао је вицепремијер.

Вучић је навео да српска деца у школама неће учити по албанским програмима, а на "север никада неће моћи да крочи албанска војска".

"Уз то, овим споразумом Запад признаје постојање Заједнице српских општина. Зато мислим да је тај документ шанса да наш народ опстане и да више не јуриша у поразе", рекао је Вучић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару