Читај ми!

СНС о Вучићевој посети Космету

Након посете Александра Вучића Косову направљен је суштински помак, изјавио Милован Дрецун додајући да се кренуло путем реалне оцене бриселског споразума. Потпредседник СНС Братислав Гашић оценио да су приближени ставови са представницима косовских Срба и да је остварен видан напредак ка имплементацији споразума.

Функционер Српске напредне странке Милован Дрецун оценио је да је након посете потпредседника владе Александра Вучића Косову направљен суштински помак и да се кренуло путем реалне оцене постигнутног споразума.

"Чини ми се да је постигнут компромис између Србије и Срба са Косова а он се огледа у томе да је Србима на северу постало јасно да Србија не може да иде корак у назад, да они прихватају такво стање, али да ће настојати да у наредном периоду, што је више могуће, побољшају свој положај у споразуму постигнутом у Бриселу", рекао је Дрецун агенцији Бета.

"Направљен је суштински помак у смислу да се кренуо путем реалне оцене постигнутог споразума, при чему је екстремно тумачење онога што је у Бриселу договорено са Приштином маргинализовано", рекао је Дрецун који је и председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију.

Према његовим речима, разговори које је Вучић јуче водио у Лепосавићу и Косовској Митровици са представницима Срба су пут који гарантује да ћемо у наредном периоду имати добру сарадњу и координацију представника владе у Београду са представницима нашег народа на Косову и да ће се ићи одрживим путем.

Дрецун је подсетио да је консензус важан и зато што је пред Београдом још много разговора и преговора са Приштином.

Гашић: Приближени ставови

Потпредседник СНС Братислав Гашић је оценио да су, после јучерашњег састанка Александра Вучића са представницима косовских Срба, приближени ставови и да је остварен видан напредак у циљу имплементације бриселског споразума. Гашић, који је био у делегацији првог потпредседника владе приликом посете Косову, рекао је Танјугу да Срби са Косова нису имали праве информације о томе шта је потписано у Бриселу.

"Представници Срба су априори одбијали тај споразум, а да претходно грађанима северног дела није показано шта је потписано. Мислим да је тамо мањак информација у старту био проблем, тако да су грађани правили неке своје перцепције на бази нечега што су чули, а нису прочитали", објаснио је Гашић.

Потпредседник СНС-а је додао да је први потпредседник владе због тога на састанку, који је трајао више од шест сати, био спреман да одговори на свако питање, а било их је, каже Гашић, више од петстотина.

Гашић је оптужио "један број неодговорних људи који је дозволио себи лускуз да се игра судбином људи на Косову и Метохији" додавши да мисли на Марка Јакшића, који је, како је рекао, довео одређени број деце да вичу увредљиве пароле на рачун Александра Вучића.   

Гашић је навео да су представници Срба и председници општина са севера Косова апсолутно свесни да се Александар Вучић у овом тренутку бори да заштити њихове интересе и подсетио на поруку, која је јуче више пута речена, да се Србија никада неће одрећи свог народа на Космету и да косовски Срби не могу остварити своје циљеве без Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару