Читај ми!

Реаговања на београдски протест

Изјаве на јучерашњем протесту у Беграду изазвале бројне негативне реакције. Међутим, владика Амфилохије каже да у његовом говору нема ничег необичног ни неприкладног, а владика Атанасије тврди да никоме није претио. Министар просвете Жарко Обрадовић затражио да реагује и држава.

Дан после протеста због бриселског споразума, на којем је служио такозвани молебан за упокојење Владе и Скупштине, владика Амфилохије у интервјуу Политици каже да у његовом говору нема ничег необичног ни неприкладног и да је прилагођен историјском моменту.

Огласио се и владика Атанасије који је на протесту премијеру замерио да се залаже за политику какву је водио Зоран Ђинђић, подсетивши на његов крај.

У изјави медијима, премијеру и патријарху Иринеју, Атанасије тврди да на скупу никоме није претио, већ да је то што је рекао био "вапајни крик".

У међувремену од ДСС-а, странке која је подржала јучерашњи протест, стиже позив патријарху да стане уз своје владике против којих се, како кажу, води оркестрирана кампања.

Портпарол Петар Петковић, у саопштењу наводи да су речи Амфилохија и Атанасија бестидно фалсификоване.

Патријарх се у своје име и у име Цркве оградио од свих изјава и чињења двојице владика.

Министар просвете Жарко Обрадовић затражио је да, осим цркве, због иступа владика, реагује и држава.

"То је посао тужиоца, кад се употребе онакве речи онда тужилац мора да одговори својом активношћу", каже Обрадовић и истиче да је то пар екселанс говор мржње.

Према његовим речима, оно што се јуче чуло апсолутно је неприхватљиво.

"Уперено је против људи, против Владе, против институција и СПЦ ће морати унутар себе неке ствари да реши, али држава мора да реагује, јер то је неприхватљиво за 21. век", истиче Обрадовић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару