Читај ми!

ДСС: Kампања против Амфилохија и Атанасија

Речи митрополита Амфилохија и владике Атанасија на протесту против бриселског споразума су бестидно фалсификоване и цео скуп је лажно приказан, рекао Петар Петковић. Портпарол ДСС-а позива патријарха Иринеја да стане уз своје владике, уз истину и српско Косово.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић оценио је у саопштењу да се против митрополита Амфилохија и владике Атанасија води "оркестрирана кампања", због њиховог учешћа на скупу за одбрану Косова, за коју сматра да "није виђена у Србији од дана милитантног комунизма".

"Речи митрополита Амфилохија и владике Атанасија су бестидно фалсификоване и цео скуп је лажно приказан", указао је Петковић.

Према његовим речима, "срамно је оптуживати монаха да хоће да убије министра полиције, а још је срамније оптуживати владике које су за опстанак Косова и Метохије у Србији да су осрамотиле Србију".

Петковић је позвао "српског патријархија Иринеја да стане уз своје владике, и стане уз истину и српско Косово".

"Демократска странка Србије се оштро супроставља лажном клеветању владика, због њиховог отпора предаји Косова", нагласио је Петковић.

Он је напоменуо да ДСС "никада неће бацати камен на своју Цркву, ма колика била жестока кампања против Србије, против српског Косова, против Српске православне цркве и против истине", наводи се у писаној изјави.

На јучерашњем протесту против бриселског споразума, владика Амфилохије служио је такозвани молебан за упокојење Владе и Скупштине. "Молимо се за упокојење Владе и Скупштине Србије... и да им се опрости сваки грех вољни или невољни", рекао је Амфилохије. 

Пензионисани владика Атанасије коментарисао је изјаву премијера Ивице Дачића да га не интересује небеска Србија. "Нажалост, тако је рекао и Ђинђић. Како је завршио да оставимо богу на суду", рекао је Атанасије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару