Читај ми!

Вучић примио награду "Најевропљанин"

Награда "Најевропљанин године", коју додељује Прва европска кућа, уручена првом потпредседнику Владе Александру Вучићу. Србија ће увек штитити своје интересе, ићи напред и бити поуздан партнер свим европским пријатељима, поручио Вучић.

Први потпредседник Владе Александар Вучић поручио је да је уверен да ће Србија увек штитити своје интересе, ићи путем напретка и бити поуздан партнер свим европским пријатељима.

Вучић се, примајући награду "Најевропљанин године" коју додељује Прва европска кућа, захвалио свима који су подржали њихов рад, који препознају борбеност и страст у жељи да се помогне свом народу и земљи и да Србија крене бољим путем и буде модерна држава.

"Као што је уводничар рекао да се за Вучића не зна да ли ће завршити под копитама или на коњу - не мислим да је то много важно и ако сам ближи ономе да ће бити оно прво - уверен сам да ће Србија бити на коњу будућности и изнад свега и свих и да Србију нико не може да победи", рекао је Вучић.

Према његовим речима, то смо показали и борбом против корупције и криминала и данас је свима јасно да је Србија јача од свих, свега и да не могу да је победе.
Вучић је истакао да награду није примио у своје име, већ у име целе Владе, која је, како је рекао учинила све да Србија буде на путу реформи и модернизације.

"Свакако нисам најевропљанин. Ја сам обичан грађанин Србије који је желео да уради нешто за своју земљу и народ, а награду сам примио само као један од представника Владе и државе Србије који су нешто урадили у претходних осам, девет месеци и учинили све да Србија буде на путу реформи и модернизације и да људи у Србији данас могу да кажу да имају више наде него страхова", рекао је Вучић.

Он је рекао и да је то велики успех људи са којима је радио у претходном периоду, као и да је Србија у тешкој кризи и да су пред њом велики изазови, али да је уверен да се пред Србијом налази велика будућност.

"Наш народ има јасан хоризонт који је пред њим, који мора да досегне, не зато што имамо идолатријски однос према Европи већ зато што је то потреба грађана Србије и наше земље", рекао је Вучић.

Обраћајући се једном од лауерата који је добио награду као страни држављанин, италијанском амбасадору Арманду Варикиу, Вучић се захвалио свима који су помагали да Србија изабере пут модернизације и реформи и замолио Варикиа да и убудуће са још важнијег места помогне Србији и буде њен амбасадор и у Италији и у Европи.

Србија је на добром путу, Србију не могу да сруше, Србију не могу да победе. Живела Србија", поручио је Вучић.

У образложењу за награду наводи се да је Вучић као кључни човек Владе предузео јасне, храбре и конкретне кораке на реформи државе и њене управе, посебно на јачању институција правосуђа, безбедности, јавним набавкама, поправљању недоречених или неквалитетних закона и прописа, посебно и у области борбе против корупције и криминала.

На преузимању одговорности за поправљање веома лошег стања у овим и другим областима добио је скоро консензуалну подршку савезника и противника. Уверени смо да ће ово заслужено признање да оснажи и додатно изоштри његову показану амбицију и вољу да остави прави траг у историји земље", наводи се у образложењу.

Најевропљанин године постхумно је додељен и Верици Бараћ, као страном држављанину италијанском амбасадору, у области образовања "најевропљанин" је професор Ненад Вуњак, у предузетништву Ђорђе Момировић, а за најевропскији пројекат признање је добила Ана Брнабић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару