Читај ми!

УРС: Неприхватљиве поруке са митинга

Поруке и поређења које су се могла чути на митингу против бриселског споразума у Београду су неумесна и неприхватљива, оценио шеф посланика УРС-а Владимир Илић. Никоме не треба оспорити право на протест, подсетио Илић.

Шеф посланика Уједињених региона Србије Владимир Илић сматра да су поруке и поређења које су се могла чути на митингу против бриселског споразума у Београду "неумесна и неприхватљива", иако никоме не треба оспорити право на протест.

Илић оцењује и да су на митингу могла да се чује веома оштра реторика, неумесна и недолична поређења.

"Никоме не треба оспорити право на протест и имам пуно разумевање за све Србе који живе на Косову и Метохији, разумем и њихов страх, који је добрим делом оправдан, а са друге стране Србија не сме да буде таоц таквих ултиматума", рекао је Илић.

У изјави за агенцији Танјуг нагласио је да сви имају право на протест и да друштво мора да буде толерантно, али да "за неке ствари које су се чуле данас не сме бити толеранције".

"То су потпуно неприхватљиве поруке, посебно ако иду од наше цркве или дела наше цркве. Немам разумевања за такве поруке и тако неумесна поређења и коришћења имена Зорана Ђинђића у таквом контексту", рекао је Илић и навео да се то може схватити и као нека врста претњи људима који воде Србију у овом тренутку.

Шеф посланика УРС-а подсетио је да већина грађана подржава Владину одлуку, као и да је у парламенту постигнуто максимално могуће јединство.

Током данашњег протеста, митроплит црногорско-приморски Амфилохије, служећи молебан за Косово и Метохију, молио се за упокојење Владе и Скупштине Србије и погинулих на Косову и Метохији.

Пензионисани владика Атанасије назвао је државни врх Србије издајницима и рекао да се понашају као Зоран Ђинђић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару