Читај ми!

ДС: Неприхатљиве поруке мржње

Поруке мржње, претње и сахрањивање живих људи потпуно су неприхватљиве и не припадају Србији и ономе што желимо да постигнемо, изјавио шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић реагујући на поруке које су се могле чути са данашњег митинга "Остајемо у Србији".

Шеф посланика Демократске странке Борислав Стефановић изјавио је, реагујући на поруке са данашњег митинга "Остајемо у Србији",  да су поруке мржње и претње у било ком времену потпуно неприхватљиве и да не припадају овој земљи.

Стефановић је рекао да се у проблематику решавања питања КиМ умешао део Српске православне цркве и оценио да је то јако лоше као и да порукама са митинга треба да се баве црквени органи.

"Не знам зашто у последње време долази до овакве какофоније изјава и ставова из СПЦ и мислим да ту има доста раштимованости у њиховим односима", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, поруке које су се моглу ечути са данашњег митинга су за сваку осуду а свака претња је врло штетна, катастрофална, неприхватљива и представља одраз немоћи.

Стефановић је објаснио да маргиналне групе политичких мислилаца и бројача српских костију, мисле да могу кроз такав приступ да окаљају легитимне протесте и захтеве.

Поновио је да је "брука и срамота" данашње Србије да неко на такав начин сахрањује живе људе и институције ове земље које су демократски изабране.

Митроплит црногорско-приморски Амфилохије молио се за упокојење Владе и Скупштине Србије и погинулих на КиМ и да им се опрости сваки грех вољни или невољни, а пензионисани владика Атанасије је назвао државни врх Србије издајницима и рекао да се понашају као Зоран Ђинђић.

"Председник Владе Србије говори да је за реалну политику и земаљску Србију, а не за небеску. Нажалост, и Ђинђић је тако говорио, а како је завршио, нека бог суди", рекао је Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару