Читај ми!

Подршка ЛСВ-а Влади

Главни одбор ЛСВ-а подржава рад републичке владе на европским интеграцијама Србије, бриселски споразум Београда и Приштине, као и побољшање положаја трудница, саопштено из Лиге социјлдемократа Војводине.

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) саопштила је да Главни одбор те странке подржава рад републичке владе на европским интеграцијама Србије, бриселски споразум Београда и Приштине, као и побољшање положаја трудница.

Заменик председника ЛСВ Бојан Костреш указао је синоћ на седници Главног одбора странке да су то неки од потеза републичке власти које је ЛСВ "подржала и поздравља" као спровођење свог програма.

"Управо су такви потези и политика део програма ЛСВ и вредности на којима Лига инсистира дуги низ година", рекао је он, саопштила је ЛСВ.

Према његовим речима ЛСВ годинама то говори и за то се залаже "трпећи у међувремену да нас називају издајницима", наводи се у саопштењу.

"Зато морамо да поздравимо одлуку странака на власти да коначно крену нашим путем и спроведу део програма ЛСВ - позивамо их да тако и наставе", рекао је Костреш.

Он је навео и да је Влада Србије на примеру Заједнице српских општина и Споразума који је потписан са Приштином, "показала да зна, када хоће, да се избори за праву, европску аутономију".

"И ја сад очекујем да ће Влада Србије, када је већ кренула тим путем, наставити, и да ће и Војводина коначно доћи у прилику да разговара о пуној аутономији", додао је Костреш.

За секретара Главног одбора изабран је Зоран Петаков, у Председништво су изабрани Радован Латиновић, Радован Радовановић, Зоран Терзин, Јован Панић, Милош Пејаков, Сандра Ристић, Мариника Чобану, Даниел Петровић и Јован Аксентијевић.

За председника странчког савета за информисање изабран је Славиша Грујић, а Звонимир Штрбац ће руководити саветом за државну управу, локалну самоуправу и децентрализацију, а на челу савета за европске интеграције и регионалну сарадњу биће Карољ Чизик, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару