Читај ми!

Марковић: Срби на Космету ће бити безбедни

Надам се да Срби на Косову бити безбеднији и да ће се поштовати потписани споразум, рекао председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма на пријему поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом.

Председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић изјавио је да очекује да ће убудуће Срби на Косову бити безбеднији, да ће се поштовати потписани споразум, као и да Срби који желе да се врате на Косово могу то да ураде уз гаранцију међународних снага.

"Надам се да неће више да се на Косову и Метохији дешава оно што се догађало ранијих година. Србија никада неће признати независност Косова и Метохије. Имали смо и подршку Русије да Срби сами одлуче шта нам је најбоље чинити", рекао је Марковић у Скупштини града руској делегацији на пријему поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом.

Марковић је рекао да Русија има велики утицај и у смислу будућег поштовања Бриселског споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату у Скупштини града Јагодина је организован пријем за представнике амбасаде Русије у Београду, делегације руско-српског одреда за хуманитарно разминирање, представнике СУБНОР-а, војске, полиције и чланове фолклорних ансамбала из руских градова Санкт Петербург, Тула и Васкресенск који ће одржати концерт у Јагодини.

"Не само да смо имали подршку за Резолуцију 1244, већ су Србија и Русија направиле Споразум о слободној трговини да роба иде без царине.

Овај град је то добро искористио. Направили смо неколико уговора за изградњу фабрика у нашој индустријској зони", рекао је Марковић.

Он је казао да ће камен темељац за руску фабрику за производњу картона и картонске амбалаже, власника из Санкт Петербурга, бити постављен 1. јуна и да ће бити запослено 200 радника.

У име гостију из Русије, Елена Красниченко из организације Словенски мост на српском језику захвалила је на срдачном дочеку.

После пријема, на Руском гробљу у Јагодини где је сахрањено 1.170 Руса положени су венци на спомен костурницу борцима и официрима Црвене армије палим октобра и новембра 1944. године.

Први секретар амбасаде Русије Александар Гусев изразио је задовољство што присуствује обележавању Дана победе над фашизмом у Јагодини и што Србија не заборавља своју историју и херојску прошлост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару