УРС: ДС не сме било коме да држи лекције

Захваљујући УРС-у и петицији коју је потписало више од пола милиона грађана, градови и општине добили су двоструко више новца од пореза на зараде, каже Марко Селаковић, подсећајући да је тада ДС говорио како је то штетна мера.

Потпуни је апсурд да ДС било коме држи лекције из вођења јавних финансија, када су за време владавине те странке и њеног управљања финансијама и владом дугови скоро удвостручени, а држава доведена до ивице банкрота, изјавио је данас портпарол Уједињених региона Србије Марко Селаковић.

Реагујући на изјаву председника ДС Драгана Ђиласа у којој је критиковао најављене пореске измене, Селаковић је казао да се "по ко зна који пут на делу показује да је политичко деловање ДС чист маркетинг".

"Сада, хистеричним и нервозним нападањем, покушавају да прикрију истину коју грађани Србије знају: последице владавине ДС су катастрофа за Србију", истакао је Селаковић и навео да УРС успева да санира штету која је направила ДС, будући да се враћају дугови који су други направили, да је држава спасена банкрота, а успостављен стабилан систем јавних финансија.

Селаковић је додао да су захваљујући УРС и петицији коју је потписало више од пола милиона грађана, градови и општине добили двоструко више новца од пореза на зараде, подсећајући да је тада ДС говорила како је то штетна мера.

"Сада маркетиншки критикују нове мере, које треба да омогуће да се привреда покрене, а да се задржи стабилност јавних финансија", рекао је Селаковић и додао да је УРС посвећена циљу штедње и да ће остварити привредни опоравак.

Селаковић додаје и да УРС "зна да се од маркетинга не може скувати ручак, као и да је сваком региону потребан по један Фијат и да без инфраструктуре и стабилне државе нема ни доласка инвеститора".

"Нека се ДС слободно бави маркетингом покушавајући да прикрије своје унутрашње проблеме. Можда они пате од амнезије, али грађани нису заборавили ефекте њиховог рада. Последице ћемо отклонити, јер је ово озбиљна влада која на прво место ставља народ и државу, а не страначке рејтинге", закључио је Селаковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару