Читај ми!

О стандарду грађана и у парламенту?

Демократска странка тражи да се закаже посебна седница на којој би се расправљало о тешкој економској ситуацији у земљи. Представници владајућих и опозиционих партија немају ништа против такве седнице али упозоравају Демократску странку да је одговорна за лошу економску ситуацију.

Шеф посланика ДС-а Борислав Стефановић затражио је да се у парламенту на посебној седници расправља о тешкој економској ситуацији у Србији.

Демократе су се консултовале са послодавцима и синдикатима и траже да у најкраћем року премијер Ивица Дачић и министар финансија и привреде Млађан Динкић дођу у Скупштину и са посланицима разговарају о начинима да се поправи животни стандард грађана.

"Сматрамо да је Влада дужна да уради нешто што ће одговарати перспективи живота грађана, а не да доноси мере којее се мењају из часа у час и зависе од њиховог арбитрарних односа према њиховој економској визији и експериментима уживо Млађана Динкића. Наши грађани заслужују више", оцењује шеф посланика ДС-а Борислав Стефановић.

Ни власт ни опозиција немају ништа против да се таква седница одржи. Ипак, подсећају Демократску странку да је то мач који има две оштрице.

Шеф посланичке групе СНС-а Верољуб Арсић каже да нико из СНС-а није учествовао у приватизацијама и да нико из те странке није водио банке.

"Када су у питању Агробанка и Развојна банка Војводине грађани су оштећени за готово милијарду евра. То је скоро цео наш дефицит. Можете да замислите колико би били у повољнијој ситуацији да не морамо да вратимо тих милијарду евра губитка који је створила претходна власт", објашњава Арсић.

Уједињени региони Србије немају ништа против такве седнице, објашњава шеф посланика УРС-а Владимир Илић и најављује да ће Млађан Динкић брзо имати прилилку да се обрати посланицима.

"Спремљен је пакет фискалних закона. То ће бити прилика за расправу и разговоре о економској ситуацији. Од свих проблема које има Србија најтеже је решити економске проблеме јер привреда пропада више од две деценије и тешко је покренути точак", објашњава Илић.

Посланик ЛДП-а Иван Андрић истиче да је економска ситуација најважнија тема у Србији.

"Такве расправе морају бити чеше. Ако ће ДС заступати идеје које прокламује у свом програму, та решења су далеко конзервативнија и гора од програма, који спроводи ова Влада", упозорава Андрић.

Захтев демократа за заказивање посебне седнице потребно је да потписима подрже најмање 84 посланика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару