Читај ми!

Jовичић: Ђилас дели београдске општине

Александар Јовичић, шеф одборника СНС-а у Скупштини Београда, рекао да није тачно да општине које води СНС не желе сарадњу са градоначелником Драганом Ђиласом. Ђилас дели општине на "демократске" и "недемократске", изјавио Јовичић.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини Београда Александар Јовичић изјавио је да није истина да општине којима та странка руководи не желе добру сарадњу с градоначелником, и оптужио Драгана Ђиласа да дели београдске општине на "демократске" и "недемократске".

"Није тачно да општине којима руководи СНС не желе добру сарадњу и комуникацију с градоначелником Драганом Ђиласом. Заправо чињенице показује да су општине којима руководи СНС под великим притиском и бојкотом градоначелника Ђиласа", рекао је Јовичић.

Он је рекао да градоначелник фаворизује одређене општине, оне у којима је на власти и додао да није истина да све општине имају једнак статус.

"Да су општине које води ДС привилеговане у односу на друге општине јасно се може утврдити једноставним поређењем општине Вождовац коју води СНС и општине Младеновац коју воде демократе. Вождовац, која је по броју становника и распрострањености друга по величини (има 148 километара квадратних и више од 160.000 становника) од градоначелника Београда је добила на располагање 463 милиона динара, док Младеновац, који води ДС, добија 637 милиона динара", казао је Јовичић.

"Зар то није једно оличење привилегованих општина које води ДС? Али заправо највећи проблем је што је у тим општинама, које води ДС, ситуација катастрофална, уопште се не ради на побољшању инфраструктуре за грађане Београда и тих општина, а да не говоримо о квалитету живота", казао је Јовичић.

Поручио је да се СНС залаже за потпуну децентрализацију, да се општинама врате надлежности које су имале до 2008. године.

"То заправо значи да се грађани укључе у веће одлучивање у буџету у општинама и да могу да располажу својим новцем. И ми децентрализацијом и враћањем надлежности желимо да пошаљемо поруку да ниједан појединац не може да располаже бахато средствима грађана Београда", истакао је Јовичић.

Према његовим речима, та странка је градоначелнику слала неколико позива за разговор, али се он није одазвао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару