Читај ми!

Илић: Потребно јединство о споразуму

Неопходно јединство у вези са Косовом и имплементацијом споразума из Брисела, изјавио шеф посланика УРС-а Владимир Илић и нагласио да се без тога споразум доводи у питање.

Шеф посланичке групе Уједињених региона Србије Владимир Илић рекао је да се нада да је могућа примена бриселског споразума и нагласио да је у овом тренутку неопходно јединство везано за Косово и имплементацију договореног.

"Реално, без тог јединства слаби се наша преговарачка позиција и споразум се доводи у питање. Врло је важно да и Срби са севера Косова прихвате реалност и помогну и себи, пре свега, али и Влади Србије и целој Србији да се дође до реализације споразума", рекао је Илић.

Илић је новинарима у Скупштини Србије рекао и да је добро што ће први потпредседник Владе Александар Вучић посетити Косово и Метохију, јер је веома важно разговарати.

Вучићева посета Космету, сматра Илић, сигурно има и симболички значај, јер је очигледно да нико не игнорише проблем које имају Срби на северу.

Илић од Вучићеве посете Косову очекује размену аргумената, што се најбоље може урадити на лицу места, где ће се чути и аргументи Срба са севера Косова, али и Владе Србије, односно читаве Србије.

"Свима је познато да они на неки начин живе у условима специфичне изолације где се, ако се везе које постоје са Србијом, доведу у питање, доводи у питање и опстанак тих људи. Међутим, сигуран сам да споразум, ако га мало боље проучимо, апсолутно гарантује и очување тих веза и ствара предуслове за опстанак српске заједнице на Косову", нагласио је Илић.

Према његовим речима, бриселски споразум се у највећој мери односи на Србе на северу Косова и свакако без њиховог пристанка његова реализација није могућа, због чега је неопходно упорно разговарати све док за разговор постоје услови и место.

Илић је рекао и да се чини да је ситуација јужно од Ибра другачија у односу на север Косова, јер се део Срба јужно од Ибра на неки начин укључио у органе косовске власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару