Читај ми!

ДС: Косовски Срби пристали на споразум

Представници Срба са Косова су прихватили споразум са Приштином, а разговори у Влади служе за маркетиншке и страначке сврхе, рекао шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић.

Шеф посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић оценио је да су представници Срба са Косова пристали на бриселски споразум, а да разговори са представницима владе служе за "маркетиншке и страначке сврхе".

"Свима је јасно да су политички представници Срба са Косова у неку руку пристали на то, а да ово служи, пре свега, у маркетиншке и страначке сврхе, сав овај игроказ који се одвија последњих неколико дана", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Према његовим речима, ствара се атмосфера великог очекивања и огромне тензије која ће бити решена једном посетом или разговором.

"Мислим да је крајње необично да се позивају начелници округа који су службеници Владе да се питају да ли се слажу са политиком владе", навео шеф посланика опозиционог ДС-а.

Према његовим речима, то показује на који начин владајућа коалиција води државу.

Демократска странка затражила је посебну седницу Скупштине Србије на којој ће се расправљати о лошој економско-социјалној ситуацији у Србији.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић је позвао премијера Ивицу Дачића и министра економије Млађана Динкића да присуствују седници и да одговарају на питања посланика због пада животног стандарда и раста незапослености.

"Очекујемо седницу у најкраћем року и да ће на њој бити понуђена нека адекватна решења о овим проблемима", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Он је оценио да та тема долази у право време и да је то оно што занима и "тишти" грађане Србије и позвао Владу да не доноси мере које се "мењају из часа у час и зависе од арбитрарног односа према њиховој економској визији и експериментима уживо Млађана Динкића".

Стефановић је додао да је претходна влада имала боље економске параметре од актуелне, која је добила поверење да донесе промене и бољи квалитет живота, од чега "нема ништа".

"Ако им је одговор ви сте криви, ви сте довели до ове ситуације мислим да то постаје потпуно депласирано и да више нико озбиљан у то не верује", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару