Читај ми!

Поверење у Владу нема алтернативу

Срби са Космета су јединствени у поверењу у Владу Србије, јер је једино Београд наш центар и ту је наша Влада, истакао бивши државни секретар у Министарству за Косово и метохију Оливер Ивановић. Народ на Космету се плаши приштинских институција којима не верује, каже Ивановић.

Бивши државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић је рекао да је Србима са Космета Београд једини центар и да имају поверења само у Владу Србије.

"Народ се боји. Није то политички страх, већ страх од приштинских институција у које немају поверења", рекао је Ивановић гостујући у Дневнику РТС-а.

Говорећи о предстојећој посети вицепремијера Александра Вучића Космету, Ивановић је рекао да очекује много.

"Надам се да је то само прва посета у низу. Мислим да су Срби на КиМ занемарени. Све је сведено на канцеларију каја објективно то све није могла да постигне", рекао је Ивановић.

Како је нагласио, потребно је да министри имају дневну комуникацију са људима на Космету.

"Сад је косовска тема актуелизирана и требало би министри да покривају сваког Србина који доле живи. Мислим да је та комуникација битнија", нагласио је Ивановић и изразио наду да ће Вучић бити први човек који ће доле да отвори поглавље боље комуникације и сарадње.

"Ако влада јединствено донесе одлуку и ако Скупштина с већином од четири петине донесе одлуку, онда није очекивано да ће Влада да промени став. Таква влада би требало да падне", истиче Ивановић.

Како каже, зато је саветовао преговараче да се усресреде на оно што могу да промене а то је да добију више информација и боља решења.

"Да ли ће наша диплома из Митровице имати печат Косова? Да ли ће здравствени систем бити истргут из Србије или не? То су питања на која Вучић треба да одговори", сматра Ивановић.

Ивановић је уверен да ће Заједница српских општина добити на снази ако је Србија подржи и ако те институције неће смањивати број запослених.

"То су гаранције које тражимо а све остало је процес у којем морамо да имамо најајаче кадрове и онда ће нам та заједница бити успешна", оцењује Ивановић.

Коментаришући данашњи састана начелника округа у Влади, Ивановић је рекао да су они у дневниом контакту са председницима општина, и да они могу имати утицај само у том смислу.

"Ипак они су државни службеници па треба да спроводе одлуке Владе", каже Ивановић и понавља да Срби с Космета морају веровати Влади.

"Ја не видим друго. Која год да је влада она је нама једина и ми немамо алтерантиву за то", закључио је Ивановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару