Читај ми!

Начелници косовских округа у Влади

Примена бриселског споразума била је тема састанка начелника пет косовских округа са премијером и вицепремијером. Ставови су приближени, али још не може да се каже да је прихватљива имплементација бриселског споразума, изјавио после састанка начелник Призренског округа Јовица Будурић.

15.16 - Начелник Призренског округа Јовица Будурић рекао да су на састанку приближени ставови, али да још увек не може да каже да је прихватљива имплементација бриселског споразума, јавља извештач РТС-а.

15.12 - Завршен састанак премијера Ивице Дачића и вицепремијера Александра Вучића са начелницима косовских округа.

13.10 - У Влади почео састанак премијера и вицепремијера, Ивице Дачића и Александра Вучића, са начелницима пет косовских округа.

12.50 - Начелници пет косовских округа стигли су у Владу Србије где би требало да се састану са премијером Ивицом Дачићем и првим потпредседником Александром Вучићем, јавља извештач РТС-а.

Начелници пет косовских округа разговарали су у Влади Србије са премијером Ивицом Дачићем и вицепремијером и Александром Вучићем о примени бриселског споразума. Начелник Призренског округа Јовица Будурић рекао је после састанка да су ставови приближени, али да се још не може рећи да је импплементација споразума прихватљива. Детаљи примене споразума биће разрађени приликом Вучићеве посете Косову и Метохији.

"Први пут имамо квалитетне помаке што се тиче севера и југа", рекао је Будурић новинарима и додао да су на састанку начелници округа изнели појединачне проблеме, јер су сви окрузи специфични.

Начелници округа су на састанку, како је додао Будурић, добили уверавања да нема рокова, нити условљавања за примену бриселског споразума, али да би било добро да се он што пре примени, бар део њега.

Будурић је рекао и да им је Вучић обећао да ће се борити да и север и југ добију што повољнији статус пре косовских избора, као и да је на састанку било речи како ће на северу и југу Косова имплементирати бриселски споразум.

Састанку су, осим Будурића, присуствовали начелник Косовског округа Владета Костић, начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић, начелница Пећког округа Винка Радосављевић и начелник Косовско-поморавског Срђан Митровић.

Претходни састанак представника Срба са севера Косова чији је циљ био постизање сагласности о примени бриселског споразума одржан је 30. априла у Београду и тада није постигнут договор, јер се косовоски Срби противе његовој примени.

Уочи празника било је најављено да ће на састанак доћи и председници четири општине са севера Космета. Међутим, тај састанак је отказан, а први потпредседник Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће 12. маја отићи на Косово и Метохију, како би у директном разговору Србима и северно и јужно од Ибра објаснио појединости бриселског споразума.

Челници више од 10 општина јужно од Ибра дошли су данас у Београд, и без званичног позива, у намери да разговарају са представницима Владе о споразуму парафираном у Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару