Читај ми!

Ђилас: Променити економску политику

Председник ДС-а Драган Ђилас позвао владајућу коалицију да промени економску политику, јер ће у супротном за шест месеци држава доћи на ивицу банкрота. Новца у буџету нема довољно ни за плате и пензије, а по први пут забележен дефицит и у пољопривредној размени са иностранством, каже Ђилас.

Ако Влада Србије не промени економску политику земља ће се врло брзо наћи на ивици банкрота, изјавио је председник ДС Драган Ђилас на прослави страначке славе у Косјерићу.

Ђилас је у Косјерићу, где је одржана централна прослава страначке славе Ђурђевдана, реаговао на нове економске мере министра финансија Млађана Динкића.

"Ако се настави економска политика коју ова Влада води, последице по развој Србије биће потпуно исте као да је одбијен бриселски споразум - катастрофалне", оценио је Ђилас.

Позивам председника Владе Ивицу Дачића и потпредседника Александра Вучића да зауставе предложене законе и мере и да моментално приступе промени економске политике, затражио је Ђилас.

Према оцени Ђиласа, Влада Србије је довела државу у ситуацију да, и поред задужења од четири милијарде за седам месеци, у буџету нема довољно средстава за исплату пензија и плата, чија је номинална вредност нижа за 7,5 одсто.

"Приход од пореза на додату вредност је нижи за 16 одсто, а промет у малопродаји је пао у марту ове у односу на прошлу годину за 18 одсто. Први пут имамо и дефицит у пољопривредној размени са иностранством", рекао је Ђилас.

Све то говори да ћемо за неколико месеци доћи на ивицу банкротства, упозорио је лидер ДС.

Мере економске политике које се предлажу, сматра Ђилас, показују одсуство сваке идеје и доказују да је буџет пре шест месеци направљен нереално и погрешно.

Дефицит у буџету је огроман, а изменама закона део тог дефицита пребацује се на локалне самоуправе и њихове буџете из којих се субвенционишу услуге попут обданишта, превоза и социјалних давања. То ће довести до још већег пада стандарда грађана, рекао је Ђилас.

У Косјерићу је одржана централна прослава страначке славе Ђурђевдана. У овој општини се 26. маја одржавају локални избори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару