Читај ми!

Вучић: Применити оно што пише у споразуму

Још није прецизирано шта до јуна морамо да урадимо, али да започнемо примену бриселског споразума свакако морамо, каже први потпредседник Владе Александар Вучић. Људи из међународне заједнице морају да знају да ће се имплементирати оно што је потписано, а не оно што су неки желели да уђе у споразум, истиче Вучић.

Први потпредседник Владе Александар Вучић каже да још није прецизирано шта до јуна морамо да урадимо, али да свакако треба започети примену бриселског споразума.

Вучић је најавио да српски тим за имплементацију споразума 7. маја одлази у Брисел, а тада је планиран и нови састанак са Србима са севера.

"Још није прецизирано шта до јуна морамо да урадимо, али да започнемо примену свакако морамо. Питање је и када ћемо да почнемо. Знате, добијате неки нацрт плана имплементације који нема везе с оним што пише у споразуму. Не знам како то мисле да ураде, јер мора да се примени оно што пише у споразуму. Тај план је 'нон пејпер', он не постоји, то је албанска жеља, као и многе које нису ушле у споразум", рекао је Вучић за Ало.

Вучић је рекао да имамо све механизме овог света да спроведемо имплементацију бриселског споразума, али да је жеља да разговарамо и договоримо се с нашим народом.

"Кратки су нам рокови, време цури и Срби са севера Косова морају знати да цела Србија зависи и од њихових поступака, а не само наших, и нећемо дозволити да због било чије неодлучности упропастимо шансу за напредак или модернизацију", поручио је Вучић.

Према његовим речима, свима треба да буде јасно да је споразум потписан, прихваћен и као такав мора да се примени.

"Људи из међународне заједнице морају да знају да ће се имплементирати оно што је потписано, а не оно што су неки желели да уђе у споразум, а није ушло", истиче Вучић.

С друге стране, како каже, Срби са севера, којима је јасно да је већина и грађана, политичких партија и оних у које имају највеће поверење на страни споразума, мораће да прихвате оно што је потписано, а не оно што би неки други желели да спроведу кроз тај споразум.

Вучић је напомено да су Срби са севера прво говорили о референдуму, "онда су се изненадили када сам то прихватио, па се повукли, јер су схватили да не могу да добију".

"Сад кажу да хоће мишљење Уставног суда да би добили на времену. Ако тај суд буде решио онако како они желе, рећи ће да више није важан ни Уставни суд и да хоће изборе, а ја ни ту нећу устукнути", рекао је Вучић.

На питање шта ће учинити ако Уставни суд каже да је споразум противуставан, Вучић је одговорио да ће поштовати одлуку суда.

"Ми ћемо поштовати сваку одлуку суда, али у том случају сви морамо из Владе да изађемо, јер би то значило да смо се понашали противуставно", рекао је Вучић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару