Читај ми!

УРС: Села одумиру, држава се слива у градове

Села у Србији одумиру јер немају једнаку шансу за развој, сматра портпарол УРС-а Марко Селаковић. Без инфраструктуре и повољног амбијента за развој, Србија ће се слити у највеће центре, оцењује Селаковић.

Портпарол Уједињених региона Србије Марко Селаковић изјавио је да села у Србији одумиру јер још немају једнаку шансу за развој.

Како се наводи у саопштењу УРС-а, Селаковић је након обиласка домаћинстава у селима Драглица, Сеништа и Негбина у Општини Нова Варош, истакао да се сваки регион мора равномерно развијати

''Ако нема инфраструктуре, елементарних услова за живот и рад, ако држава не ствара амбијент у коме ће село моћи да се развија, наставиће се одлазак младих из села у градове, а држава ће нам се слити у највеће центре'', указао је Селаковић.

Како је истакао Селаковић, то се мора променити и зауставити, као и да на томе УРС већ ради.

''Желимо да у сваком региону имамо добре путеве, да имамо инвеститоре попут Фијата. Не разумем жељу неких да затварају путеве који се граде у регионима'', навео је Селаковић.

Селаковић је рекао да ову владу чине озбиљни људи и да је ово озбиљна држава.

"Сигуран сам да мора да постоји једнак аршин за све. Не сме једним очима да се гледа главни град, а другим очима Крагујевац, Баточина, Нова Варош, Косјерић", истакао је Селаковић.

Портпарол УРС-а каже да су путеви и инвестиције гаранција опстанка људи и да се због тога доводе инвеститори.

"Зато се и залажемо за децентрализацију. Највише по том питању учинило је министарство које води Верица Калановић'', оценио је Селаковић.

Према његовом мишљењу, ако хоћемо да цела држава крене напред, није довољно само створити једнаке шансе и једнак аршин за све.

''Не може да се крене напред ако се девет месеци чека на грађевинску дозволу и шест месеци на сагласност. Желимо да се ради и да се гради и имамо решење за проблеме', рекао је Селаковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару