Читај ми!

Почела кампања СПС-а у Земуну

Потребан равномерни развој центра и периферије Београда, рекао премијер Србије и председника СПС-а Ивица Дачић на почетку кампање за локалне изборе у Земуну. Дачић очекује двоструко боље резултате коалиције коју предводи СПС на изборима.

Премијер Србије и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић на отварању кампање за локалне изборе у Земуну изјавио да очекује двоструко боље резултате коалиције коју предводи та странка на локалним изборима у Земуну.

Дачић је заједно с председником београдских социјалиста Александром Антићем и замеником председника ПУПС-а Миланом Кркобабићем присуствовао отварању кампање, на којој СПС излази у коалицији с ПУПС-ом, Јединственом Србијом и Социјалдемократском партијом.

"У Београду има доста проблема и потребно је да се равномерно развију и центар и периферија града", рекао је Дачић.

Према речима Антића, у Београду је неопходна децентрализација власти која ће бити искључиво у интересу грађана, а не локалних политичких моћника.

"СПС се залаже за концепт развоја Земуна кроз јачање туризма и изградњу инфраструктуре", рекао је Антић и подсетио да кроз Земун пролази Дунав који има огроман туристички потенцијал.

Антић је рекао да будући мост Земун-Борча отвара могућност да се од Батајнице до аутопута Београд - Нови Сад направи индустријска зона.

Дачић је рекао да Влада Србије и коалција СПС-ПУПС води тешку битку за одбрану Србије.

"Боримо се против много јачих. Потребно је да пронађемо начин како да победимо, односно преживимо", казао је Дачић не прецизирајући на кога тачно мисли.

Премијер је рекао да је јучерашња рунда разговора с представницима Срба са Косова била много боља од претходне, али је поновио да ће се споразум о нормализацији односа Београд и Приштине примењивати иако не дође до договора.

"Време нам истиче, можемо да будемо губитници и када је у питању Косово и када је у питању добијање датума за почетак преговора са ЕУ," истакао је Дачић.

Председник СПС-а и премијер Србије је рекао и да жели промене и убрзани развој Србије којег, како је оценио, "нема без отварања нових радних места и инвестиција".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару