Читај ми!

Удружења избеглица задовољна Вучићевом посетом

Посету потпредседника Владе Александра Вучића Хрватској, Коалиција удружења избеглица у Србији оцењује позитивно. У саопштењу које потписује председник Коалиције Миодраг Линта, поздрављен је "рационалан и прагматичан" приступ Вучића према Хрватској.

Коалиција удружења избеглица у Србији оценила је позитивном посету првог потпредседника Владе Србије и министра одбране Александра Вучића Хрватској и изразила очекивања да ће у наредном периоду бити започети конкретни разговори о решавању бројних проблема избеглих и прогнаних лица и других оштећених грађана.

"Веома охрабрује чињеница да је Вучић покренуо низ тема, као што су станарска права, заостале а неисплаћене пензије и истакао потребу да се они почну решавати", наводи се у саопштењу које је објавила Коалиција удружења избеглица.

Коалиција сматра, како се наводи, да је питање несталих најважније политичко и хуманитарно питање за Србију јер се у мртвачницама у Хрватској налази око 900 тела која нису идентификована, а за 342 Србина у Хрватској тачно се знају гробна места, али се не врше ексхумације.

"Очекујемо да Хрватска убрзо предузме све што је у њеној моћи како би се решила судбина свих несталих лица српске националности", истиче се у саопштењу.

Коалиција удружења избеглица поздравља нови приступ који је Вучић промовисао према Хрватској, а који треба да буде "рационалан и прагматичан и окренут ка решавању проблема, а не, као у претходном периоду, заснован на лажним осмесима и грљењу без конкретних резултата".

"Само политика која је заснована на решавању проблема избеглих и прогнаних лица и других оштећених грађана, као и на чистим рачунима, може довести до стварног помирења између српског и хрватског народа", закључује председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта.

Вучић је јуче боравио у првој званичној посети Загребу и том приликом је разговарао са највишим представницима Хрватске. Он је Танјугу рекао да је задовољан посетом и изразио уверење да Србија и Хрватска полако, али сигурно подижу ниво односа двеју земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару