Читај ми!

Селаковић: Коначно подвучена црта

Став државе и јавности је готово јединствен у томе да је бриселски договор добар, каже портпарол УРС-а Марко Селаковић. Питање референдума не треба повезивати са датумом за преговоре са ЕУ, навео Селаковић за РТС.

Портпарол Уједињених региона Србије Марко Селаковић изјавио је да је добро што је по питању Косова и Метохије преузета одговорност и подвучена црта, оцењујући да је готово јединствен став државе и јавности да је бриселски договор добар.

"Донели смо одлуке које на темељан и систематичан начин стварају услове да се Србија окрене будућности, а не да живи на митовима и легендама", рекао је Селаковић гостујући у Дневнику РТС-а.

Селаковић тврди да је споразумом из Брисела постигнуто да сваки Србин буде апсолутно заштићен, да има гаранције да може нормално да живи и ради на Косову и Метохији.

Када је реч о евентуалном одржавању референдума о бриселском споразуму, портпарол УРС-а каже да не треба то питање повезивати са добијањем датума за почетак преговора са ЕУ.

"Србија је својим радом више него заслужила да се о том датуму сада говори као о једној реалности. Јасно је да Србија иде европским путем", истакао је Селаковић.

Сматра да је референдум непотребан уколико се погледа подршка споразуму у Влади и у парламенту. С друге стране, уколико део становништва сматра да је потребан референдум, каже Селаковић, можда он јесте решење.

"Поставља се, међутим, питање коју цену као држава треба да плати да бисмо делу државе и становништва објаснили да ипак не треба ићи противно вољи целог остатка народа", објаснио је Селаковић.

Коментаришући трансформацију УРС-а у јединствену политичку странку, Селаковић је истакао да ће то значити јачи ветар у леђа на путу ка остваривању циљева.

"Наши циљви су јасни - да Србија постане модерна организована држава и да сви региони у Србији добију своју шансу, која може да се оствари само ако се Србија суштински регионализује и модернизује", навео је портпарол УРС-а.

Када је реч о изборима, Селаковић тврди да је УРС за њих "увек спреман".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару