Читај ми!

Споразум ће допринети увећању инвестиција

Споразум Београда и Приштине значиће дугорочни мир у региону и допринеће расту инвестиција и запошљавању у Србији, рекао министар Млађан Динкић, после потписивања споразума с америчком компанијом НЦР.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић рекао је да ће споразум Београда и Приштине значити дугорочни мир у региону и да ће допринети расту инвестиција и запошљавању у Србији.

"Има компанија које су и до сада инвестирале у Србију, али и оних које не желе да иду на подручје где постоји нека потенцијална нестабилност", рекао је Динкић после потписивања споразума с америчком компанијом НЦР.

Динкић је рекао да ће споразум Београда и Приштине, који ће допринети да ЕУ одреди датума почетка преговора о пријему Србије, охрабити и највеће компаније да дођу у Србију.

Према његовим речима, Србија први пут после 12 година има шансу да побољша свој "имиџ" како би дошло што више инвеститора, рекао је министар.

Динкић је оценио да би утврђивање датума за почетак преговора Себије са ЕУ допринело смањењу камата на евро-обвезнице јер сваки знак политичке стабилности доприноси смањењу камата.

Влада није разматрала продају "Телекома"

Говорећи о "Телекому", министар финансија је рекао да Влада није разматрала продају те компаније.

"Тачно је да постоји интерес са две три стране из света за приватизацију Телекома, али се Влада још није састала да размотри стратегију по том питању", рекао је Динкић.

Динкић је додао да је потребно направити комплетну стратегију за предузећа у јавном сектору.

"Верујем да ћемо одмах након првомајских празника сести и направити стратегију у објавити шта је план владе за предузећа у јавном сектору", рекао је министар.

Динкић је навео да треба одлучити која предузећа држава жели да остану у њеном власништву и под њеном управом, а из којих има смисла да се повуче "и из управљања, и из власништва".

Министар Динкић је са вишим потпредседником НЦР Мајклом О'Лахлином потписао уговор којим се овој компанији доделују средства за проширење капацитета.

Према речима Динкића, ова компанија је од 2010. године запослила 300 радника, високообразованих стручњака који говоре више страних језика, а уз субвенције Владе Србије запослиће још 300 људи.

Динкић је рекао да је то рецепт како у времену економске кризе пронаћи посао, па је позвао младе људи, који нису још одлучили који факултет да упишу, да се одлуче за техничке науке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару