Читај ми!

Приоритет борба против политичке корупције

У предлогу нове Стратегије за борбу против корупције политичка корупција на најважнијем месту, рекао државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић. Стратегија предвиђа репресивне и превентивне мере у борби против корупције, каже саветник министра правде Радомир Илић.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић рекао је да је политичка корупција на најважнијем месту у предлогу нове Стартегије за борбу против корупције.

"Политичка корупција је у стратегији на најважнијем месту и то је велика разлика у односу на претходну стратегију из 2005. године", рекао је Божовић на јавној расправи о тој стратегији у Нишу коју је организовало Министарство правде и државне управе.

Божовић очекује доследну примену нове стратегије када буде усвојена у републичком парламенту у јуну ове године, а стратегија ће бити на снази до 2018. године.

Саветник министра правде и државне управе Радомир Илић рекао је да стратегија предвиђа како репресивне, тако и превентивне мере у борби против корупције.

Навео је да је акценат у ефикасности кривичног поступка и да ће највећи терет у тој борби бити на тужилаштву.

Говорећи о тужилачкој истрази као ефикасном виду кривичног поступка, Илић је рекао да "тужилачка истрага није баук" и да је она питање политичке воље.

Илић је напоменуо да је већ започела обука за тужилачку истрагу која ће се примењивати од октобра ове године.

Апелациони јавни тужилац у Нишу Слободан Радовановић рекао је да нема озбиљне корупције која није повезана са организованим криминалом.

"Где је организовани криминал ту је корупција у јавном сектору", објаснио је Радовановић.

Јавна расправа у Нишу о Стратегији за борбу против корупције је друга по реду организована после расправе у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару