Читај ми!

Богдановић тражи враћање мандата ДС-у

Одлука одборника у Косовској Митровици да напусте ДС и постану самостални одборници "јефтино политикантство", сматра Горан Богдановић. Посланик ДС-а и бивши министар за КиМ затражио од њих да врате мандате странци.

Посланик Демократске странке Горан Богдановић оценио је као "јефтино политикантство" одлуку одборника у Косовској Митровици да напусте ДС и затражио од њих да врате мандате странци.

Богдановић сматра да ти одборници немају "суштинско разумевање опредељења и политике странке" о споразуму Београд-Приштина.

"Председништво ДС-а је јасно саопштило да ће подржати бриселски споразум, ако власт саопшти народу пуну истину о постигнутом договору. Нажалост, пет одборника ДС-а, на челу са Драгишом Ђоковићем, или није разумело, или неће да разуме одлуку Председништва ДС-а", рекао је Богдановић, иначе бивши министар за Косово и Метохију.

Одборници ДС-а су саопштили да од данас постају самостални одборници.

"Ако Драгиша Ђоковић каже да од данас припада себи и народу који живи на Косову, то значи да до данас није припадао ни себи ни свом народу. Пошто се пет одборника не слаже са одлуком Председништва ДС-а и због тога је иступило странке, на шта имају потпуно право, очекујем да буду исто тако принципијелни и врате мандате странци, на чијој листи су изабрани", навео је Богдановић.

Према његовим речима, ДС ће подржати било кога ко постигне споразум, којим се штите права и опстанак косовских Срба и не признаје независност Космета, уз потпуно саопштавање истине народу о постигнутом договору.

"Одборници на челу са Драгишом Ђоковићем који су напустили странку одлично знају да је Демократска странка увек заступала интересе Срба на Космету и водила реалну политику решавања косметског проблема, а не политику инаћења која само може довести до егзодуса преосталих Срба са простора Косова и Метохије", наводи се у изјави Богдановића.

Ђоковић је раније рекао да је споразум постигнут у Бриселу "катастрофалан" за косовске Србе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару