Читај ми!

Вучић: Ако треба, изјасниће се и грађани

Главни одбор СНС-а подржао предлог споразума из Брисела, рекао лидер напредњака Александар Вучић. Уколико се не успостави јединство народа о прихватању споразума, Председништво странке ће наредне недеље одлучити како и на који начин питати грађане да се изјасне о томе да ли прихватају бриселски споразум, истиче Вучић.

Министри из Српске напредне странке подржаће на сутрашњој седници Владе Србије предлог споразума из Брисела, рекао је лидер напредњака Александар Вучић, после шесточасовне седнице Главног одбора странке.

Вучић је рекао и да га је ГО овластио да, уколико се не "успостави јединство народа, јединство људи у Србији" о прихватању споразума, Председништво СНС-а, а не Главни одбор, наредне недеље одлучи о томе како и на који начин питати грађане да се изјасне да ли прихватају бриселски споразум.

Лидер СНС-а је новинарима, након шесточасовне седнице ГО странке, рекао да не искључује ни референдум о том питању и поновио да споразум не признаје никакву независност Косова, те да је у датим околностима то највише што се могло учинити.

"Желим да кажем да то није питање да се неко скрива изa народа, јер није у стању да донесе такву одлуку. Ја се не кријем, отворено кажем шта је за Србију боље или мање лоше. Ако до тога дође - не кажем да је донета таква одлука - нико се ни иза кога неће крити и јасно ћемо рећи који су наши ставови", рекао је Вучић и додао да би, уколико би дошло до референдума и уколико би народ био против, пала Влада и да би он морао да поднесе оставку.

На седници ГО вођена је демократска расправа, рекао је Вучић и додао да Срби са Косова нису имали ниједну замерку.

Према његовим речима, Срби јужно од Ибра су задовљнији споразумом него Срби на северу, али да знају да ће СНС увек штитити њихове интересе.

"Борили смо се свим срцем", рекао је Вучић и додао да нико не може да каже да је споразум катастрофалан.

Вучић је рекао и да је спреман да разговара са свима у опозицији, али да не може да разговара са онима који условљавају.

"Ако неко мисли да претњама може да заустави земљу у кретању ка нормалним вредностима, вара се", поручио је Вучић и нагласио да ће СНС водити озбиљну и одговорну политику и да их од такве политике неће одвратити ни они који "нам пребијају људе".

Седница Владе биће одржана сутра, а седница Народне скупштине у среду или четвртак и у том периоду би требало да буде обављен разговор са Србима на Косову, навео је Вучић.

За одлуку о подршци предлогу бриселског споразума гласало је 377 чланова ГО, два су била уздржана и осам против.

Не могу земљу зауставити претњама 

Први потпредседник Владе је поручио да су се преварили сви они који мисле да претњама могу да зауставе земљу у очувању Косова и Метохије и стварању нормалне земље, и поручио да "бандитска Србија неће победити пристоијну Србију".

"Ако неко мисли да претњама може да заустави земљу у свом храбром држању и очувању Косова и Метохије, али пре свега у кретању ка нормалним вредностима и стварању пристојне Србије грдно су се преварили - наишли су на људе који од њих неће бежати", рекао је Вучић. 

Вучић је рекао је да они који покушавају таквим насиљем и "застрашујућим примитивним реченицима" некога да уплаше, никада неће победити у Србији. 

"Увек Срби знају да изаберу нормалне, а знаће и да изаберу шта је будућност Србије", поручио је Вучић и нагласио да "бандити неће победити нормалну Србију".

"Са онима који мисле другачије увек ћемо разговарати и покушати да пронађемо заједничко решење и да будемо јединствени, али јединство нормалних и пристојних људи. Србија ће бити нормална и пристојна земља, желели то бандити или не", рекао је Вучић и прецизирао да под таквима не подразумева оне који мисле да је споразум лош, док "са онима који разговарају мотикама, неће бити разговора". 

"Њима ће држава добро да покаже да од ње нису јачи", рекао је Вучић. Он је додао да међу онима који се противе предлогу споразума има и оних који су "све своје лепо обезбедили на западу", чија деца живе у Лондону или Паризу а овде причају све најгоре о тим градовима.

"Од тих нећу никакве примедбе да слушам, нити придике да разумем. Моја кћерка иде у руску школу и то би било исто када бих ја излазио и држао тираде против те земље", рекао је потпредседник Владе Србије. 

Вучић је рекао да су осим њему, претње стизале и члановима његове породице и упитао због чега је крив - да ли због тога што се борио за Србе на Косову и Метохији или што није дао да у тачку 14 уђе то да Косово добије столицу у УН или зато што није дао да се промени тачка девет.

Он се захвалио, како је рекао, "мору пристојних људи" који нису у СНС, а који су јуче поподне после "лудачких" порука упућивали поруке: "Ми смо ту уз вас". 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару