Читај ми!

Вучевић: Потписи за смену покрајинске власти

Српскa напреднa странкa почеће од сутра да прикупља потписе за петицију за смену покрајинских власти и за расписивање превремених покрајинских избора, рекао Милош Вучевић. Председник новосадског одбора СНС-а осудио све графите и плакате који шире говор мржње.

Председник новосадског одбора Српске напредне странке Милош Вучевић најавио је да ће та партија од сутра почети са прикупљањем потписа за петицију за смену покрајинских власти и за расписивање превремених покрајинских избора.

Вучевић је на конференцији за новинаре поновио захтеве са јучерашњег митинга "Стоп разбијању Србије", који гласе да Бојан Пајтић мора да поднесе оставку, а председник Скупштине Војводине Иштван Пастор треба да распише ванредне покрајинске изборе.

Председник новосадских напредњака Вучевић рекао је да се на одговор актуелне војвођанске власти на наведене захтеве "неће чекати дуго, али да се време не мери сатима".

"Понашањем на митингу показали смо да нисмо хорде зла и да не рушимо и не бацама јогурт нити било шта друго, а сви грађани имају право да траже повлачење декларације и остале изречене захтеве", рекао је Вучевић.

Наводећи да Демократска странка тражи изборе на републичком нивоу, Вучевић је истакао да нико због тога не напада ДС и не назива је рушилачком, јер је то њено легитимно право.

Градоначелник Новог Сада сматра да после јучерашњег митинга нико не може имати дилему да ли је делегитимисана влада Бојана Пајтића, јер ДС, како истиче, губи све изборе на које излази - од допунских покрајинских, локалних до избора за месне заједнице.

Вучевић се осврнуо на изјаве Пајтића у вези са јучерашњим протестом, истакавши да председник војвођанксе владе не говори истину када каже да су учесници протеста били протагонисти "јогурт револуције" из 1988. године, јер је сам Вучевић у то време ишао у основну шксолу, а већина учесника протеста није била ни рођена.

На протесту учествовали грађани Војводине

Према његовим речима, испоставило се да Пајтић не говори истину када је рекао да ће на протесту бити рушења, и да ће на њему бити људи који нису из Војводине.

"На протесту су учествовали грађани Војводине, а то што су приказане слике аутобуса паркираних на кеју је сасвим нормално - па како су мислили да грађани Војводине дођу у Нови Сад, можда хеликоптером", рекао је Вучевић, додајући да медији могу да напишу да никог није било на митингу или да је "било 5.000 марсоваца, само нека они распишу изборе, па ћемо видети колико нас има".

Истакавши да су на бини говорили искључиво политичари из Војводине, Вучевић је рекао да се нада да ће "напокон престати ово пребројавање крвних зрнаца политичара из Војводине и утврђивања одакле је ко", јер се боји да ће "они који не причају у складу са Пајтићевом политиком бити протерани из Војводине".

Када је реч о Пајтићевој Декларације о заштити уставних и законских права Војводине, Вучевић је рекао да је споран момант у коме је она предложена, као и њено политичко образложење и намера.

"Декларација није сама од себе пала с неба. Посебно спорно је њено политичко објашњење, а за мене лично најспорнија је историјска дефиниција која се у њој помиње, јер ја као адвокат врло добро знам шта то значи и какве последице може имати", рекао је Вучевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару