ЛСВ: Питање аутономије вратити у скупштину

Чињеница да су се, дан након митинга у Новом Саду, појавили плакати мржње указује да се питање аутономије у Војводини доживљава изузетно емотивно и да га зато треба вратити са улице у Скупштину АП Војводине, навео је заменик председника ЛСВ-а Бојан Костреш. ЛСВ осуђује претње упућене Бојану Пајтићу.

Лига социјалдемократа Војводине осудила је претње упућене председнику Владе Војводине Бојану Пајтићу и захтева хитну реакцију полиције и свих других надлежних органа, рекао је заменика председника ЛСВ Бојан Костреш.

Плакати са натписом "Смрт Бојану Пајтићу и његовим послушницима" осванули су у Новом Саду, а графити "Војводина наша дика - биће република" исписани су у више градова Војводине.

"Чињеница да су се, дан након митинга 'Стоп разбијању Србије', појавили плакати са претњама смрћу Бојану Пајтићу, али и графити 'Војводина Република' потписани са Млада Војводина, указује да се питање аутономије у Војводини доживљава изузетно емотивно и да га зато треба вратити са улице тамо где му је и место - у Скупштину АП Војводине", навео је Костреш у писаној изјави.

Костреш је навео да "Србија као држава има озбиљан проблем са насиљем када у њој, преко ноћи, најпре освану антисемитски, а затим и плакати којима се вређа председник Републике, па плакати којима се шаљу отворене претње председнику покрајинске владе, а у међувремену претње смрћу стигну и двојици народних посланика".

"Србија је земља у којој је убијен премијер, а нека политичка убиства још нису разрешена и зато је крајње је време да се озбиљно, не само уз помоћ служби којима је то посао, него и широком друштвеном акцијом супростави насиљу и претњама", поручио је Костреш.

Из ЛСВ подсећају да је током претходне три године забележено више од 25 атака на просторије те странке, док је "претње смрћу функционерима ЛСВ тешко и пребројати, а само у неколико последњих месеци добили су их Ненад Чанак, Бојан Костреш и Ђорђе Стојшић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару