Читај ми!

ДС: Протест одржан без Новосађана

Протест пред зградом Владе Војводине одржан без Новосађана који су остали у својим кућама, саопштио градски одбор ДС-а. Откако је започела вештачки изазвана криза у АП Војводини, ДС покушава да смањи тензије и стиша страсти у Војводини, саопштила та странка.

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду оценио је да је протест пред зградом Владе Војводине одржан без Новосађана и изразио задовољство што је тај скуп протекао мирно.

У саопштењу је наведено да су се сви гости града који су у њега, како се каже, дошли стотинама полупразних аутобуса, достојанствено вратили у општине и градове из којих су допутовали, а да су Новосађани остали у својим кућама и показали шта мисле о "митингашкој политици рушења легално изабраних покрајинских органа".

Градски одбор ДС је изразио задовољство и због "чињенице да студентске организације, које су званични организатори скупа, имају довољно средстава да организују све ове аутобусе, веома скупу бину, озвучење, репортажна кола за директан пренос протеста и све друге трошкове који су пратили тај скуп".

У саопштењу је осуђено то што је бина монтирана и протестни скуп одржан на месту које није законом дозвољено, противно одлуци Скупштине града којом је прописано да су Трг слободе и плато испред "Спенса" места за одржавање јавних скупова.

Градски одбор Демократске странке је саопштио и да та странка, откако је започела ''вештачки изазвана криза у АП Војводини, покушава да смањи тензије и стиша страсти у Војводини.

Због тога је, како се наводи, најпре померена седница Скупштине Војводине на којој треба да се расправља о Декларацији, а републичка Влада је позвана да се заједно пронађе начин да се проблеми у поштовању законских права покрајине превазиђу.

"Управо због жеље да се страсти смире, ДС, за разлику од СНС-а, никог није оптужила за лепљење плаката који позивају на убиство Бојана Пајтића, већ је истицала колико су овакве ствари опасне, позивајући да се са тим престане", наводи се у саопштењу.

"Уколико заиста очекује да Новосађани поверују у оптужбе да ДС стоји иза писања графита који позивају на Вучићево убиство, СНС показује шта мисли о Новосађанима'', наводи Градски одбор ДС-а Новог Сада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару