Читај ми!

УРС: ДС нема тапију на евроинтеграције

Евроинтеграције нису полигон за испразну реторику, већ захтевају озбиљан и предан рад, рекао портпарол УРС-а Марко Селаковић и нагласио да ДС нема тапију на европски пут Србије.

Уједињени региони Србије саопштили су да Демократска странка нема тапију на процес евроинтеграција, као ни основ да критикује садашњу Владу због резултата у приближвању ЕУ.

"ДС нема морално право да прича о европским инеграцијама над којима су успоставили монопол, а направили су само штету играјући се кандидатуром и Косовом. Нарушили су кредибилитет земље говорећи једно у Бриселу, а друго у Београду", оценио је портпарол УРС-а Марко Селаковић.

Селаковић је, реагујући на оцену портпарола ДС Александре Јерков да Влада угрожава европски пут Србије, у изјави достављеној Танјугу навео да евроинтеграције нису полигон за испразну реторику и слаткоречиве медијске наступе, већ да захтевају озбиљан и предан рад.

"Демократска странка је очигледно маркетиншки приступила чак и европским интеграцијама. Прави пример њиховог испуњавања европске агенде је њихова реформа правосуђа, која је дефинитивно најгоре оцењена од стране ЕУ", написао је Селаковић.

Он је навео да је пример како је ДС приступала европској агенди Национална лабораторија за испитивање хране, за коју је ЕУ дала пет милиона евра и купила сву опрему, а која никада није ни отворена.

"Можда најбољи пример је афлатоксин, за који је министарство које је водила ДС предложило неспроводив пропис. Реформе се не спроводе законима, већ њихом потпуном имплементацијом, што до сада није био случај", рекао је Селаковић.

Суд о реформама, како је рекао, не дају ни статистика ни портпароли, већ грађани Србије и надлежне институције ЕУ.

Селаковић је истакао да је Влада у потпуности посвећена реформама, а да је њен реформски пут подржан од стране највиших званичника ЕУ.

"Уосталом, кредибилитет ДС да говори о овој проблематици се озбиљно може довести у питање, не само због оцене европских званичника, већ и због тога што ДС очигледно нема подршку за свој рад", навео је Селаковић, и закључио да је реч о још једном покушају ДС да скрене пажњу на себе и да прикрије јасну чињеницу да њен рејтинг вртоглаво опада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару