Читај ми!

Костреш: Расправу треба вратити у институције

Заменик председника ЛСВ-а Бојан Костреш пожелео добродошлицу свима који из целе Србије долазе на митинг у Новом Саду, али се извинио уз констатацију да овога пута "немамо јогурта да им понудимо". Након завршетка митинга, све треба да се врати у институције, у Скупштину Војводине и тамо треба да се разговара о свим питањима, поручује Костреш.

Други човек Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш поручио је да су сви који долазе на протест у Нови Сад добродошли, али је истакао да је Војводина толико опљачкана да више нема шта да им понуди.

"Војводина је толико опљачкана да више немамо шта да им понудимо. Али их молимо да се у овом нашем граду и Војводини понашају онако како би желели да се њихови гости понашају у њиховом граду", рекао је Костреш.

Костреш је истакао да ни данашњи митинг опозиције, као ни било који други до кога би евентуално могло да дође, неће уплашити ЛСВ нити скренути с њене идеје да се бори за пуну аутономију Војводине у оквиру Србије, која значи законодавну, извршну, судску власт, изворне приходе и имовину гарантоване Уставом.

"Опозиција да није нашла овај разлог, нашла би неки други, јер покушавају да промене војвођанску власт", рекао је Костреш.

Како је истакао, његова странка није била консултована око израде Предлога декларације о заштити уставних и законских права Војводине, због које се организује данашњи митинг.

Костреш је нагласио да ће питање неусаглашавања Предлога декларације бити расправљено унутар владајуће коалиције у покрајини.

"Надам да је ово последњи пут да се Демократска странка овако неодговорно понаша и према коалиционим партнерима и према свим осталима", рекао је Костреш и додао да ће ЛСВ гласати за декларацију кад год да се она нађе на дневном реду, јер не мисли да ту има сепаратизма.

Позвао је министра унутрашњих послова и председника Владе Србије Ивицу Дачића да пошаље полицијске јединице у Војводину и да похапси све сепаратисте, ако их има.

"Након завршетка данашњег митинга у Новом Саду, све треба да се врати у институције, у Скупштину Војводине и тамо треба да се разговара о свим питањима", поручио је Костреш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару