Читај ми!

СНС: Власт не рушимо насилно

Српска напредна странка негирала оптужбе Демократске странке да насилним путем жели да сруши власт у Војводини и оптужила покрајинску власт да је осиромашила Војводину.

Напредњаци су негирали оптужбе ДС-а да насилно хоће да сруше власт у Војводини.

"Српска напредна странка пита Демократску странку да ли, поред слободе окупљања и јавног изражавања мишљења, жели да забрани и слободу кретања у Србији", наводи се у саопштењу напредњака.

Портпаролка ДС-а Александра Јерков раније је саопштила да СНС стоји иза данашњег протеста у Новом Саду и оценила да је реч о насилном покушају промене покрајинске власти.

У Новом Саду се данас одржава митинг "Стоп разбијању Србије", заказан пошто је Влада Војводине предложила декларацију о заштити права Војводине.

Напредњаци су, поводом оптужби да аутобусима довозе присталице у Нови Сад, упитали ДС "како мисле да људи из Суботице, Темерина, Панчева, или било ког другог места у Војводини, које је Бојан Пајтић ојадио, изразе незадовољство због незапамћене пљачкашке владавине Демократске странке, која је Војводину претворила у приватну прћију".

"Молимо да о европским интеграцијама не причају они који су, и Војводину, и Србију, и сваку општину у којој су столовали, уназадили за читав један век, док су се бахато богатили на рачун свих грађана", наводи се у саопштењу СНС-а пошто су демократе ту странку оптужиле да је блокирала европске интеграције Србије.

СНС је оптужила покрајинска власт коју предводи ДС да је осиромашила Војводину и "својим пљачкашким навикама довела до тога да стопа незапослености буде највећа у историји Војводине".

Према њиховој оцени, захваљујући војвођанском премијеру и функционеру ДС-а Бојану Пајтићу, тај некада најбогатији регион, сада је економски потонуо.

СНС је оценио да је, поред свега, функционерима ДС-а "најважније лично богаћење".

"Српска напредна странка није никада, нити ће, као демократе, силом заузимати било коју институцију.

Цвећем, мирном и цивилизованом шетњом грађани ће показати шта мисле о Бојану Пајтићу и Демократској странци, колико год они хистерично одбијали да прихвате вољу грађана", наводи се у саопштењу.

Српска напредна странка је затражила и од председника Владе Војводине Бојана Пајтића да "прекине да прети насиљем, превратима, и тиме шта ће он да дозволи, а шта неће". 

СНС-а наводи се да је Пајтић у потпуности "изгубио политички компас" и да свој спас данас једино проналази у некаквим нередима, сукобима, и недвосмислено их најављује.

Члан Главног одбора СНС-а Зоран Перишић рекао је да ће порука која ће бити послата са протеста из Новог Сада бити да Војводина не жели то што јој у овом тренутку нуде носиоци власти у покрајини.

Та порука је већ послата кроз Ковин и Србобран где је СНС, што сама, што у коалицији са СПС-ом, глатко добила изборе и "почистила" оне који су наводно задужили Војводјане, рекао је Перишић у изјави Танјугу

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару