Читај ми!

ЛДП: Немоћ владајуће коалиције

Митинг у Новом Саду је резултат немоћи владајуће коалиције да друштву понуди излаз, каже лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Таквој ситуацији допринео и ДС који никад није разумео Војводину и увек ју је злоупотребљавао, оцењује Јовановић.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је митинг у Новом Саду резултат немоћи владајуће коалиције да друштву понуди излаз, а да је кључни проблем парарелно са тим и понашање Демократске странке, која никад није разумела Војводину и која ју је увек злоупотребљавала.

Јовановић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије навео да је ДС водила земљу годинама, а да су резултати те политике били инкубатор стање у коме се Србија данас налази.

Декларација је закаснела, у њој нема суштине, то је иницијатива без икаквог плана, исхитрена, кампањска, штетна, јер је само шибица у бурету барута коју је оставила међу нама та погрешна политика и немоћ владајуће коалиције, указао је лидер ЛДП.

ДС, према његовим речима, никада није имала право, нити се за њу може рећи да је представник аутентичних интереса грађана Војводине, али да је покрајинска влада формирана на основу изборне воље и да би свако оспоравање те воље на ванинституционални начин увело и Војводину и Србију у у нестабилност која ће довести до дубљих сукоба.

До излаза из слепе улице и проналажења тог европског курса не можемо доћи кроз митинге попут овог у Новом Саду, са амбицијом да се Србија заштити од војвођанских сепаратиста, који по диктату великих сила забадају нож у леђа на дан НДХ. Тај језик, те поруке, те идеје морају бити осуђене пре него што нам експлодирају у лице И зато то чинимо данас, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да још увек није касно за оне који организују митинг да на њему пошаљу другачије поруке од оних које шаљу претходних неколико дана, тражећи у Војводини оно што су тражили пре 20 година у Словенији, Хрватској, Босни или на Косову.

Лидер ЛДП-а сматра да је радикализација прилика у Србији много опаснија претња за Србију од привременог неуспеха у трагању за решњем косовског проблема, за шта су одговорни поред оних који се налазе на власти и сви они који мимо власти креирају атмосферу судњег дана, а при том су поштеђени сваке одговорности.

"Одговорност за стање у којем је данас Србија, а након одлуке Владе да одбије да потпише споразум са Приштином је у круговима владајуће коалиције која је формулисала политику прошлости", напоменуо је Јовановић и навео да и демократске снаге и онај део друштва који има капацитет за промену морају бити ангажованији у дефинисању политике којом би извели Србију из слепе улице у којој се налази.

"Претходних седам дана доказује да нема снаге у владајућој коалицији за ону врсту политике о којој као о потреби говоре људи из владајуће коалиције", рекао је лидер ЛДП-а додао да ће та странака наставити да ради како би се у друштву афирмисао политички договор, довољно широк за свакога.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару