Читај ми!

Регионална министарска конференција

Београд је домаћин четврте Регионалне министарске конференције о борби против организованог криминала, корупције, као и правосудне сарадње у Југоисточној Европи. На конференцији учествују министри унутрашњих послова и правде Западног Балкана, представници земаља ЕУ, као и представници невладиног сектора.

Министарство правде и државне управе и Министарство унутрашњих послова организују  четврту Регионалну министарску конференцију на тему "Борба против организованог криминала, корупције и правосудна сарадња у региону Југоисточне Европе".

На конференцији у Палати Србије учествују 33 министра унутрашњих послова, правде и носилаца највиших тужилачких функција земаља Западног Балкана, представници земаља Европске уније и чланови Европске комисије као и представници невладиног и цивилног друштва.

Конференцију отвара премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, а поздравне говоре држе министар правде и државне управе Никола Селаковић, први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић и шеф делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер.

Пре почетка пленарног заседања, којим ће копредседавати Дачић и Селаковић, биће потписан Споразум између Владе Србије и Владе Црне Горе о реадмисији лица која незаконито бораве и Протокола о спровођењу споразума. Споразум ће потписати Дачић и министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић.

Током пленарног заседања министри, шефови делегација и представници међународних организација говориће на тему Нови механизми међународне сарадње као одговор на савремене трендове криминалитета.

У одвојеним сесијама, полиција, правосуђе и тужиоци размениће искуства и размотрити најбоље начине за сарадњу формирањем заједничких истражних тимова, успостављање регионалног налога за хапшење и другим мерама.

Прва регионална конференција министара унутрашњих послова и министара правде у области борбе против организованог криминала одржана је у Београду, септембра 2009. године, а сличне конференције одржане су и 2010. и 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару