Читај ми!

ДСС: За Пајтићеву смену и покрајинске изборе

Бојан Пајтић не може више да остане на власти "због свог сепаратизма", наводи Демократска странка Србије у саопштењу, упозоравајући "војвођанску власт да не посеже изазивању инцидената и провокација".

Демократска странка Србије очекује да ће велики број грађана Војводине присуствовати сутрашњем протесту за, како кажу, смену војвођанског премијера Бојана Пајтића и расписивање покрајинских избора у Новом Саду.

Та странка, у данашњем саопштењу, наводи да Пајтић "због свог сепаратизма више не може да остане на власти" и упозорава "војвођанску власт да не посежу изазивању инцидената и провокација".

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је у интервјуу Новостима да је премијер Војводине Бојан Пајтић, због предлагања Декларација о заштити Војводине, изгубио сваки легитимитет да остане на власти и да грађани више не могу да му верују.  

ДСС је позвала грађане да се у што већем броју одазову народном протесту "Стоп разбијању Србије", који ће бити одржан у Новом Саду, изјавио је портпарол те странке Петар Петковић.

"ДСС очекује да ће велики број грађана АП Војводине присуствовати протесту за смену Бојана Пајтића, који због свог сепаратизма више не може да остане на власти", навео је Петковић.

"Упозоравамо војвођанску власт да на сутрашњем протесту не посеже изазивању инцидената и провокација, јер грађани сутра долазе да мирним путем остваре своје легитимно право да се распишу нови покрајински избори", рекао је Петковић.

Портпарол ДСС-а сматра да је власт Пајтића "изгубила сваки легитимитет онда када је најавила да ће на дан НДХ 10. априла војвођански парламент усвојити Декларацију којом се распирује сепаратизам у Србији".

У Новом Саду ће сутра бити организован протесни скуп поводом Декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару