Читај ми!

Стефановић са председником руске думе

На састанку у Санкт Петербургу председник Скупштине Небојша Стефановић и председник Државне Думе Русије Сергеј Јевгеневич Наришкин поручило да су задовољни због јачања међупарламентарне сарадње и пријатељских веза српског и руског народа.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и председник Државне Думе Русије Сергеј Јевгеневич Наришкин рекли су на састанку у Санкт Петербургу да су задовољни због јачања међупарламентарне сарадње и пријатељских веза српског и руског народа, саопштено је из српског парламента.

Стефановић се захвалио што је српски Парламент стекао статус посматрача у Парламентарној скупштини Организације договора о колективној безбедности и на тај начин се прикључио раду свих структура те организације, наводи се у саопштењу.

Сергеј Јевгеневич Наришкин је и председавајући Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности.

Стефановић је указао да Србија жели да остане војно неутрална, али да развој односа са ОДКБ подразумева сарадњу у свим областима, посебно у борби против тероризма, али и других безбедносних претњи и изазова.

"Сарадња са ОДКБ је значајна за Србију и због могућности сарадње са земљама Заједнице независних држава, са Евроазијским савезом и другим политичко-економским савезима, попут Брикса", наводи се у саопштењу.

Наришкин се захвалио на посети српске делегације Санкт Петербургу и још једном честитао на статусу посматрача Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Организације договора о колективној безбедности.

Стефановић се састао и са председавајућом горњег дома руског парламента Валентином Ивановном Матвиенко која је истакла да је Србија Русији кључан партнер на Балкану.

Матвиенко је, како је саопштено из Скупштине Србије, рекла да је Русија заинтересована за сарадњу са Србијом у политичким, економским, културним, хуманитарним и другим областима.

Током састанка Стефановић и Матвиенко изразили су жељу да се настави сарадња у области енергетике, с посебним освртом на пројекат Јужни ток.

Матвиенко је изразила посебно задовољство због посете српске делегације Санкт Петербургу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару