Читај ми!

ДС: Протест против непостојећег сепаратизма

Сутрашњи протест у Новом Саду против декларације војвођанске владе покушај републичких власти да супротстављањем непостојећем сепаратизму прикрије своју неспособност, саопштено из Демократске странке. Циљ протеста је насилно преузимање власти, наводи се у саопштењу.

Демократска странка сматра да најављени протест у Новом Саду против декларације војвођанске владе представља покушај републичких власти да сопствену неспособност прикрије "супротстављајући се непостојећем сепаратизму".

ДС је позвала СНС и СПС да се не скривају иза студентских и невладиних организација и удружења грађана него да "покажу довољно политичке храбрости и коректности и кажу грађанима да оне стоје иза сутрашњег протеста и да тиме преузму одговорност за сва дешавања у Новом Саду".

Та странка у саопштењу наводи да "нема никакву дилему да ће сутра у Нови Сад доћи аутобуси препуни активиста странака на власти и разних екстремистичких организација из целе Србије".

Они ће "супротстављајући се непостојећем сепаратизму, покушати да прикрију своју неспособност да реше иједан проблем у овој земљи", наводи ДС.

"Најпре су од 2013. године покушавали да направе 1999. годину и Рамбује, а сутра ће покушати да направе 1988. годину и поновљену 'јогурт револуцију'", наведено је у саопштењу.

ДС наводи и да је "то и прошли пут било разрачунавање са политичким неистомишљеницима и покушај да се насилно дође на власт, а верујемо да ће то бити намера и сада".

На митингу против Декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине, који организују студенти и синдикати, учестоваће СПС, Јединствена Србија, ПУПС и Социјалдемократска партија Србије (СДПС), рекао је раније данас председник Покрајинског одбора СПС-а Душан Бајатовић.

Учешће на митингу "Стоп разбијању Србије" најавили су и напредњаци, Демократска странка Србије, Нова Србија и Покрет социјалиста.

Влада Војводине објавила је раније данас на сајту Предлог декларације о заштити уставних и законских права Војводине, у којој се, између осталог, констатује појава вишеструке повреде уставних принципа и законских регулатива у односу на права и надлежности органа и институција у АП Војводини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару