Читај ми!

Подршка Влади Србије са Космета

Срби са севера Космета поздравили одлуку Владе Србије да затражи да се дијалог са Приштином настави и пронађе одрживо решење за Косово. Политички представници Срба очекују да ће будући преговори о Покрајини дати резултате који неће бити супротни интересима овдашњих Срба и који неће угрозити државне интересе.

Политички представници Срба са севера Косова данас су једногласно пружили подршку државном врху Србије изразивши очекивање да ће будући преговори о покрајини дати резултате који неће бити супротни интересима овдашњих Срба и који неће угрозити државне интересе.

На заједничкој конференцији за новинаре у Косовској Митровици представници политичких партија које делују на северу Косова поздравили су одлуку Владе Србије да затражи да се дијалог настави и пронађе одрживо решење за Косово.

Члан председништва УРС-а Стојанка Петковић изјавила је да на северу Косова и Метохије постоји јединствен став свих политичких актера који су данас дали пуну подршку државном врху Србије у даљим преговорима о Косову.

Петковићева је на конференцији за новинаре изразила наду да ће даљи преговори о Косову дати за резултат споразум који би био у највећој мери позитиван за српску заједницу на Косову и Метохији и који не би угрожавао интересе и позицију Републике Србије.

Она је нагласила да нема потребе за стварањем панике међу грађанима на северу Косова истичући да је задатак политичара да спусте тензије И да свако треба да настави са уобичајеним пословима.

У случају избијања евентуалног насиља треба прибећи мирном решавању свих проблема И искрено се надам да Кфор неће дозволити никакво насиље, казала је Петковићева.

Начелник косовскомитровичког округа Раденко Недељковић изјавио је да се јучерашња одлука Владе Србије, која је затражила да се дијалог о Косову настави и пронађе одрживо решење, на северу Косова оцењује као одговоран чин државног врха Србије.

Оваква одлука Владе може бити добра полазна основа за будуће разговоре и представља не државног врха уценама, условљавањима и претњама из Брисела, рекао је Недељковић, иначе функционер Демократске странке.

Он је додао да став државног руководства је уједно и охрабрење Србима на Косову и Метохији да ће остати грађани Републике Србије, подсетивши на раније захтеве Срба о потреби укључивања Русије у процес будућих преговора о Косову.

Члан Извршног одбора СПС-а Нинослав Ђерић изјавио је на истој конференцији за новинаре да окупљање представника свих политичких странака са севера Косова показује одлучност грађана да остану да живе на овим просторима.

Суштина свега је да смо ми овде, да другу земљу немамо, овде су нам гробови, овде су нам деца рођена, овде нам унуци расту, тако да ми одавде не идемо и немамо где - рекао је Ђерић.

Ђерић је нагласио да је Србија, што се тиче преговора, коначно изашла са својим ставом и својим предлозима од којих преговарачки тим не одустаје, што је показала и јучерашња одлука Владе Србије.

На конференцији за новинаре, на којој је између осталог речено и да нико не верује да ће Београд издати Србе на Косову, говорили су још Милан Ивановић из СНВ-а, Часлав Софронијевић испред ДСС-а, Милан Косовац из Грађанске иницијативе Србија, демократија, Правда и Богдан Шпадијер испред СНС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару