Kаменоване просторије СНС-а у Митровици

Челници Српске напредне странке у Косовској Митровици затражили од надлежних органа да открију и казне онога ко је разбио стакло на вратима просторија СНС у северном делу града што сматрају "атаком на Србију" и српски народ. Напад осудила Канцеларија за КиМ и општинско руководство Косовске Митровице.

На просторијама Српске напредне странке у Колашинској улици у Косовској Митровици, синоћ око 23.30 разбијена су стакла. 

Српска напредна странка напад је окарактерисала као "атак на Србију" и српски народ у целини и затражила откривање и кажњавање починилаца. Каменовање просторија СНС- најоштрије осудила Канцеларија за Косово и Метохију и руководство Општине Косовска Митровица. 

Непозната особа је у недељу увече каменом разбила стакло на вратима просторија СНС што је заменик директора КПС за север Косова Ергин Медић окарактерисао као изазивање опште опасности.

Општински одбора СНС сматра да је циљ изазивање страха и панике међу Србима на Косову и да "починиоци желе да покажу какав живот спремају Србима у некаквој имагинарној држави Косово".

У саопштењу пише и да је разбијање стакла "директан атак на Србију и њене институције, као и на српски народ у целини".

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила каменовање просторија Српске напредне странке у Косовској Митровици и затражила да починиоци што пре буду откривени.

Руководство Општине Косовска Митровица у саопштењу каже да "инциденти штете интересима српског народа у дану пуном ишчекивања, када се брани интегритет и суверенитет наше земље".

Сви политички чиниоци на Косову и Метохији, као и "целокупан српски народ, одлучни су да бране и поштују свој Устав, своју земљу и Републику Србију", кажу челници општине и позивају грађане севера Косова да "сачувају јединство, слогу, мудрост и храброст како би очували вековна огњишта". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару