Читај ми!

Јеремић: Истина ће ући у документ УН-а

Важно је да у званичне документе УН за историју уђе и нешто сем записа Хашког трибунала, написао Вук Јеремић на Твитеру, поводом предстојеће расправе о раду међународних кривичних трибунала. Никада нисам тврдио да ћу померити земљину куглу овом расправом, али није безначајно да у документ УН-а уђе истина, поручује Јеремић.

Председник Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић рекао је, поводом предстојеће расправе о раду међународних кривичних трибунала у скупштини УН-а 10. априла, да је важно да у званичне документе УН уђе и нешто сем записа Хашког трибунала.

Одговарајући критикама на Твитеру да ће се расправа одржати, али да "неће бити медијски пропраћена" и самим тим неће имати значај који би имала у другим условима, Јеремић је рекао да се са тим не слаже.

"Мислим да грешите. Најважније је да у званичне документе УН за историју уђе и нешто друго осим званичних хашких записа", прокоментарисао је Јеремић преко свог Твитер налога.

На још једну констатацију да "то што се дешава јавност на Западу и не прати" и да су грађани Србије и даље "најгори дивљаци" за њих, Јеремић је рекао да је важно да се учини оно што се може.

"Никада нисам тврдио да ћу померити земљину куглу овом расправом. Али да у документ УН-а уђе истина није безначајно," рекао је председник Генералне скупштине УН-а.

Јеремић је рекао да никада себи не би опростио да је пред неправдом седео скрштених руку.

Став о Косову пренет државном врху

Председник Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић написао је на свом Твитер профилу да је државном врху Србије пренео став о споразуму Београда и Приштине, о коме одлука треба да буде донета до уторка, 9. априла.

Јеремић је на Твитеру, одговарајући на питање једног од пратилаца "шта би он радио на месту државног врха Србије будући да је ситуација тешка и да смо сами себе сатерали у ћошак написао да је руководству Србије рекао шта мисли о томе, али да са детаљима о томе не жели да излази у јавност.

"У УН-у представљам државу, не себе", написао је Јеремић.

Бивши шеф српске дипломатије и председавајући Генералне скупштине УН је на свом Твитер профилу пренео писмо патријарха Иринеја премијеру Ивици Дачићу у коме се, између осталог, апелује на државни врх Србије да не изневери предизборно обећање и изборно поверење и да "ни под каквим условима не преда, не изда нити прода Косово и Метохију".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару