Читај ми!

ДС: Интеграције у ЕУ за заштиту Срба

Најбољи начин да се заштите интереси Срба на Косову су итеграције у ЕУ, оценио ДС. Преговарачки тим треба да преузме одговорност за дијалог са Приштином, а демократе су спремне да помогну Влади, без обзира на њене грешке, наводи се у саопштењу.

Демократска странка сматра да београдски преговарачки тим треба да преузме одговорност за дијалог са Приштином и донесе одлуку наводећи да су "интеграције у ЕУ најбољи начин да се заштите интереси Срба на Косову, али и свих грађана Србије" и да је ДС у том процесу спреман да помогне Влади, без обзира на њене грешке.

"Неслога и неспремност у владајућој коалицији, различите позиције председника и премијера довели су до тога буде уништен ионако мали маневарски простор у преговорима", наводи ДС у саопштењу.

Демократска странка наводи да је "ова Влада донела одлуку о подизању преговора на политички ниво" и да "(премијер) Дачић и сви преговарачи морају да преузму одговорност за дијалог са Приштином и донесу одлуку".

"Интеграције у ЕУ јесу најбољи начин да се заштите интереси Срба на Косову, али и свих грађана Србије и ДС је спреман да у том процесу Влади, без обзира на њене грешке, максимално помогне", саопштила је та странка.

Та странка сматра "да су преговори између Приштине и Београда о решењу Косова били неуспешни јер је приступ преговарача од самог почетка био неуспешан".

"С обзиром на њихово неискуство, то је било и за очекивати, зато смо и нудили помоћ од првог дана", наводи ДС оценивши да је "премијер у једном тренутку направио грешку и покренуо причу и о столици за Косово у УН".

ДС сматра да је "тиме и тврдњама да Косово није српско већ десет година послата порука Приштини да може да добије више него што је очекивала, што ју је утврдило у ставу да не попушта у својим захтевима".

Та странка наводи и да је "чињеница да нико од преговарача није јавно изашао да објасни шта је стављено пред Србију као услов и да се уместо тога у јавности може чути само ко је на кога викао на преговорима, ко је нудио оставку и ко је на кога у државном врху љут".

Та странка наводи и да се "социјалисти сигурно сећају да није Демократска странка та која је заратила са светом 1999. године, а Кумановски споразум проглашавала за победу".

ДС наводи и да је, "када је она преговарала на техничком нивоу са Приштином, Србија добила статус кандидата, а упркос противљењу Приштине ми смо у свим споразумима издејствовали и позивање на Резолуцију 1244 Савета безбедности УН".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи