Петровић: Добро одмерити понуду Брисела

Душан Петровић, шеф посланичког клуба "Заједно за Србију" изјавио да треба мудро одмерити разлоге за и против прихватања понуде из Брисела. Људима који воде државу не треба отежавати посао у овом тренутку, рекао Петровић.

Шеф посланичког клуба "Заједно за Србију" у републичком парламенту Душан Петровић изјавио је да треба бити сталожен и мудро одмерити све разлоге за и против прихватања понуде Брисела.

"Како се председник Владе, први потпредседник Владе и председник државе не изјашњавају ни дан данас, очигледно је да је некакав процес у току. Важно је да имамо све чињенице на столу да би свако од нас могао да заузме потпуно јасан став. Мислим да не треба људима који су по Уставу и закону најодговорнији за вођење државе, отежавати посао у овом тренутку", рекао је Петровић на састанку Градског иницијативног одбора за формирање странке "Заједно за Србију" у Јагодини.

Петровић је изразио очекивање да ће државни врх саопштити своју одлуку када је донесе, након чега ће свако, према својим уверењима, оценити ту одлуку и заузети јасну позицију.
"У овом моменту мислим да мало ко у Србији има све детаље који су на столу, а најављене су неке дипломатске активности током викенда. Не треба бити нервозан, треба бити мудар и доносити одлуке потпуно рационално", казао је Петровић.

Петровић сматра да је, имајући у виду историју, као и све оно шта можемо да очекујемо у будућности, најважније да се Србима на Косову и Метохији обезбеди живот и да се учини све што се може у оквиру реалних могућности.

"Свако ко има неки план, време је да га каже. Имали смо много лоших искустава у прошлости када смо неке планове одбијали, а онда смо се суочавали са драматичним последицама. Због тога ових неколико дана сви врло мирно треба да сагледамо шта је то могуће и да онда донесемо одлуку која је у најбољем интересу државе. Опозиција треба да буде мирна и сталожена и да на мудар начин сагледава државне интересе", сматра Петровић.

Петровић је рекао да ће политичка организација "Заједно за Србију" ускоро постати политичка странка.

Некадашњи председник Градског одбора Демократске странке у Јагодини и одборник у јагодинској скупштини Горан Петровић је рекао да ће одборничка група од три одборника прећи у "Заједно за Србију" као и две чланице Градског већа.

У иницијативном одбору у Јагодини има 11 чланова, а још 30-ак чланова ДС-а се прикључило том покрету. То је први одбор у Поморавском округу, а формирање још једног у Параћину се очекује следеће седмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи