Читај ми!

Динкић: Ковин општина просперитета

Пред локалне изборе у Ковину председник УРС-а Млађан Динкић је одржао завршну конвенцију у том граду. Будућим инвестирањем у привреду и пољопривреду Ковин може постати општина просперитета попут других у којима је УРС на власти.

Председник Уједињених региона Србије (УРС) Млађан Динкић изјавио је у Ковину да ће бити срећан ако Ковин, захваљујући будућем инвестирању у привреду и пољопривреду, постане општина просперитета попут Крагујевца, Зајечара, Лознице и других у којима је УРС на власти.

На завршној предизборној конвенцији коалиције "Сава Крстић - Покрет за препород - УРС", уочи локалних избора у Ковину који ће бити одржани у недељу, 7. априла, Динкић је представио грађанима те општине више успешних председника општина или градоначелника из Србије, представника УРС- а који су знатно допринели привлачењу инвестиција и отварању нових радних места.

Нагласивши да су производња хране и индустрија велика шанса не само за Ковин и Војводину, већ и за читаву Србију, Динкић је навео да је инвестирање у привреду приоритетно, напоменувши да ће локалне самоуправе које покажу иницијативу имати подршку државе у довођењу инвеститора.

"Желимо да помогнемо Ковину да доведе инвеститоре и да на тај начин омогући запошљавање како би та општина имала перспективу и омогућила младима и свим својим грађанима боље услове за рад и живот", рекао је Динкић који је и министар финансија и привреде.

Он је подсетио да је прошле недеље с представницима Уједињених арапских емирата закључио уговор вредан 400 милиона долара намењених пољопривреди Србије од којих ће половина бити усмерена за наводнавање и повећање производње у нашем аграру.

Планирано је, додао је он, и да се 200 милиона долара обезбеди нашим пољопривредицима, као помоћ државе кроз директна давања, односно кредите по повољним условима с роком отплате од 10 година како би смо повећали профит у тој области.
Динкић је напоменуо да је приход по хектару у Србији данас три пута мањи него у Хрватској, а чак 30 пута него у Холандији зато што се у наш аграр није довољно инвестирало у протеклом периоду.

Пре предизборног скупа Динкић је посетио фабрику "Утва силоси" која се бави производњом цеви, лимова и других производа црне металургије и запошљава 250 радника. Директор те фабрике Сава Крстић је носилац изборне листе УРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи