Читај ми!

Припреме за изборне трке на локалу

Локални избори у Србији ће се одржати до краја године у бар шест општина. Кампања се захуктава у Ковину где се гласа већ у априлу, а потом следе избори у Косјерићу и Врбасу. Највећу пажњу изазивају избори у београдским општинама Вождовац и Земун које заједно имају готово 300.000 бирача.

Страначке централе у Србији ових дана баве се припремама кампања за локалне изборе који ће до краја 2013. године бити одржани бар у шест општина. Грађани општине Ковин ће на биралишта већ у априлу, а затим ће уследити избори у Косјерићу и Врбасу и београдским општинама Вождовац и Земун.

Избори у општини Земун одржаће се у јуну, а изборна комисија се још није састајала. Међутим, већ је почела борба за сваки глас, и партије смишљају како да придобију Земунце.

Владајућа Српска напредна странка уз комуналне нуди и тему борбе против корупције. Ипак, смета јој што конкуренција прелепљује плакате.

"Свако може да каже да не жели да се бори против криминала и корупције, па нека изађе пред грађане Србије. Не у касним ноћним сатима, да их нико не види када прелепљују, него јавно па ћемо видети шта ће грађани рећи", каже Зоран Бабић из СНС-а.

За изборе у Земуну спремају се и радикали који су уверени у шансу са Војиславом Шешељем као носиоцем изборне листе.

Неочекивано, лидер Јединствене Србије, странке из Поморавља, Драган Марковић са коалиционим партнерима из СПС-а и ПУПС-а, ту има озбиљне амбиције.

"Нудимо исто што ова коалиција нуди и у Јагодини, а то су нова радна места", истиче Марковић.

Мања еуфорија на Вождовцу 

На Вождовцу је за сада мања еуфорија. Избори су тек на јесен, јер пре четири године власт није изабрана у првом покушају. Тада су то упориште изгубиле демократе, које верују у повратак кампањом "од врата до врата".

"Важније од тих избора јесте да се испоштује изборна воља грађана", каже портпаролка ДС-а Александра Јерков.

Странке су месецима бирале које житеље Ковина да ставе на билборде за локалне изборе у том граду, јер верују да је то кључ победе.

"Ту су професори, доктори, радници, пољопривредници, сви они који заступају грађане са наше територије", објашњава Срђан Стојановић из ДС-а.

Представник групе грађана "Препород" Срђан Ненек каже да су то све озбиљни људи који су се већ остварили у свом животу и покушавају да на локалу помогну на најбољи начин.

Исто тако о себи мисле и претенденти на власт у Зајечару, који у изборе улази после много буке и привремених мера.

"Очекујем да формирамо стабилну већину са оним странкама са којима смо били у претходном периоду и да стварно престану политичке игре", каже градоначелник Зајечара и члан УРС-а Бошко Ничић.

"Морамо да објаснимо људима како је у будућем периоду Зајечар боље место за живот", истиче представник СНС-а Саша Мирковић.

Када је реч о очекивањима бирача, тренд је исти као и на сваким изборима. Грађани очекују локалну власт којој су приоритет свакодневни проблеми грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару