Читај ми!

И стабилност и борба против корупције

Поруке које је Александар Вучић изнео на јучерашњој конференцији за штампу упућују на главне правце ангажовања Владе у наредном периоду, а основне одреднице су политичка стабилност и борба против корупције, оцењују политички аналитичари.

Аналитичари оцењују да поруке вицепремијера Алаксандра Вучића изнете на конференцији за новинаре у суботу упућују на главне правце у којима ће Влада да се ангажује у наредном периоду. Међу главним одредницама су политичка стабилност и борба против корупције.

"Порука директно сугерише да је политичка опција коју је изабрао први потпредседник владе политичка стабилност и усмеравање на оно што је процењено да су приоритети у земљи. То су успостављање правног поретка, борба против криминала и корупције", изјавио је Танјугу политички аналитичар Дејан Вук Станковић.

Станковић сматра да је Вучић само дефинисао сферу будућег рада Владе Србије али и послао јасну поруку да ће ова влада наставити своје трајање.

"Вучић је ставио до знања да су приче о изборима више производ дневнополитичких расправа и медијских спекулација него што о томе озбиљно размишља", навео је Станковић.

Програмски директор ЦЕСИД-а Марко Благојевић сматра да су чврста опредељеност и истрајност у борби против корупције биле одреднице политике коју су напредњаци кандидовали још током прошлогодишње предизборне кампање.

"Не видим да је рекао било шта ново у односу на ствари које је говорио раније, па и у предизборној кампањи, на крају крајева. То је била и остала порука Српске напредне странке и Александра Вучића, а он је само још једном то поновио", рекао је Благојевић за Танјуг.

Политички аналитичар Милан Николић у Вучићевом излагању види, како каже, два плана.

"Један је да се добије датум и да се почну преговори са ЕУ до јуна што би дало повољан ветар у једра ове коалиције, тако да би избори можда били у септембру и та би коалиција победила поново на том ветру", оценио је Николић.

Друга порука вицепремијера током обраћања новинарима је, према речима Николића, да и ако не успеју преговори са Приштином и Србија не добије датум за преговоре са ЕУ, борба против тајкуна, корупције и организованог криминала остаје приоритет и она ће се у сваком случају наставити.

"Изјава иде у том правцу", сматра Николић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару