Читај ми!

Промена министара није приоритет

Напредњацима нису приоритет персонална решења у Влади и о њима ће се разговарати након наредне рунде дијалога, каже потпредседник СНС-а Братислав Гашић. Спремни смо да проценимо учинак свих својих људи и утврдимо где су грешили, тврди Гашић, наводећи да СНС не бежи од избора.

Потпредседник Српске напредне странке Братислав Гашић рекао је да тој партији, у тренутку када се одлучује о државним питањима, персонална решења у Влади нису приоритет, али да је спремна да процени учинак свих својих људи и утврди где су грешили.

"О персоналним решењима главни одбор СНС-а разговараће после предстојеће рунде дијалога у Бриселу", рекао је Гашић у интервјуу Танјугу, подсећајући да су напредњаци увели правило у раду - одговорност и "пролазно време".

"Чули сте више пута од нашег председника да ћемо сваких шест месеци сумирати резултате, видети колико се ко од нас залагао и у складу са тим на главним одборима ћемо доносити коначне одлуке", рекао је Гашић.

Према његовим речима, СНС је увек за преиспитивање рада својих министара, јер то доприноси ефикасности.

На питање о сврсисходности реконструкције Владе уколико захвати само ресоре које воде људи из СНС-а, Гашић је одговорио да је странка "самокритичнија од других", али да "Србија може ићи напред једино уколико су вредни и поштени људи на одређеним местима критични према себи".

"Иако су напредњаци спремни да изађу на биралишта, како би грађани оценили њихов рад, сматрају да су избори нужно зло", напомиње Гашић.

"СНС не бежи од избора"

Објашњава да избори изискују много новца из буџета, као и да представљају губљење драгоценог времена у тренутку када има много посла у спровођењу реформи.

"Ми не бежимо од избора, посебно уколико народ помисли да ова Влада више нема лигитимитет", истакао је Гашић.

Гашић примећује да су се грађани од формирања садашње Владе окренули СНС-у, јер су, каже, препознали људе којима је стало до Србије и који се несебично труде да направе помак ка бољем животу.

Говорећи о односима унутар странке, Гашић је каже да је СНС отворена и демократска странка, са органима који доносе одлуке и проналазе најбоље решење на основу тога што свако изнесе своје мишљење.

"Ипак, неоспорна чињеница је да Александар Вучић има велику харизму и страховиту енергију, која у овом тренутку вуче напрд и странку и Србију".

Као пример демократије у унутарстраначким односима, потпредседник СНС-а наводи Вучићев лични позив председнику Генералне скупштине УН Вуку Јеремићу да се прикључи његовом тиму, пошто је искључен из Демократске странке.

Напредњаци имају стручне кадрове

Истиче да би и даље волео да види Вука Јеремића у СНС-у, али је сагласан са председником странке да постоје далеко битније ствари којима се треба бавити.

"Тог дана сам био под утицајем преласка великог броја стручних људи из крушевачког ДС-а у СНС, и из тога је уследио један такав мој коментар", каже Гашић.

Истовремено одбацује примедбе политичких противника да напредњаци немају довољно стручних кадрова, и наводи да демократе, услед страха од раста рејтинга СНС-а, медијском кампањом покушавају да створе искривљену слику о њима да су необразовани и некултурни.

"У нашој странци, која у овом тренутку броји око 400.000 чланова, има много високообразованих кадрова на свим нивоима власти", каже Гашић и додаје да, с друге стране, "можемо да причамо и о томе какве су криминалне радње вршили висококвалификовани чланови ДС-а".

"Експерти из ДС-а, као што је Божидар Ђелић на пример, кажу да им је рачун странке блокирала Народна банка Србије, а сви који се баве привредом знају да то могу да ураде само пословне банке и видите о каквој се стручности ради", закључио је потпредседник СНС-а.

Диплома са државног факултета

Одговарајући на сумње лидера ДС-а Драгана Ђиласа у његово образовање, Гашић је рекао да је 2003. године дипломирао на Економском факултету у Нишу.

Гашић такође одбацује Ђиласове наводе да не прима плату због административне забране по онову дуга.

"Спреман сам да доставим извод из банке где се види да нема никакве административне забране на моја примања и да покажем да се они (ДС) баве лажима", рекао је Гашић, наводећи да би Ђилас требало да се "позабави онима који му дају такве информације", али и сопственом странком, која има има много веће проблеме.

Председник ДС-а је раније, говорећи о лидеру Покрета за промене др Браниславу Катанчевићу, који је приступио ДС-у у Крушевцу и кога су, како је рекао, због тога избацили из власти и сменили мимо закона са места директора Специјалне болнице Рибарска бања- упитао Гашића "када му је стигла диплома из Ниша"?

Такође је изнео да Гашић, који је и градоначелник Крушевца, не прима плату због тога што има административну забрану због дуга, а не због тога што се, како сам тврди, одрекао плате у корист куповине бурми младим брачним паровима у том граду.

Гашић примећује да мимо полемике с Ђиласом треба размотрити питање: Сме ли Србија себи да дозволи да буде талац претераног задуживања града Београда?

На питање да ли очекује да ће ускоро бити раскинута коалиција СПС-ДС у главном граду, Гашић је одговорио да то не зависи од напредњака, али оцењује да власт у Београду веома лоше ради.

"Сматрамо да можемо да обезбедимо да се Београдом управља на много транспарентнији и ефикаснији начин, међутим прекомпоновање власти у престоници у овом тренутку не зависи од СНС, већ од неких других", закључује Гашић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару