Читај ми!

Функционери ДС дају паре за деблокаду рачуна

Велики број функционера ДС одрекао се дела или целе плате како би ДС-у био одблокиран рачун. Тај новац је уплаћен на рачун странке како би обезбедили репрограм кредита у Развојној банци Војводине, рекла је Александре Јерков.

Већина војвођанских функционера Демократске странке одрекла се целе и дела месечне зараде како би странци био одблокиран рачун због кредитног задужења, речено је агенцији Бета у Влади Војводине.

Функционери ДС-а уплатили су новац на рачун странке како би обезбедили репрограм кредита Развојној банци Војводине (РБВ), тако да би, према речима портпаролке Александре Јерков, до краја недеље рачун странке требало да буде одблокиран захваљујући донацијама и гаранцијама на личну имовину чланова.

На основу унутарстраначког договора, чланови странке који су на високим функцијама требало је да поклоне целу плату, нижи функционери половину, а чланови странке 20 одсто месечног примања.

Војвођански секретар за локалну самоуправу Бранислав Бугарски рекао је да је као члан ДС-а без размишљања испоштовао унутарстраначки договор, како би странка обезбедила нормално функционисање у будућности.

"Ово је добровољна одлука сваког ко је члан тог удружења грађана, јер је свака странка на крају удружење грађана. То је моја лична одлука, јер верујем да с колегама и пријатељима можемо боље да функционишемо и да смо важни на политичкој сцени Србији", рекао је Бугарски.

Он је додао да за њега у томе нема ничег спорног и признао да му је било тешко, као и сваком нормалном грађанину, али је уз финансијску реорганизацију успео да испоштује договор.

"То је питање веровања и убеђења, али и питање поштења. Не би било фер и коректно да се кандидујемо са идејом да водимо државу и да одговорно послујемо, а да се у исто време понашамо као када у привреди нека фирма уђе у финансијски проблем и оде у стечај, па оснујемо ново предузеће", указао је Бугарски.

Према његовим речима, већина његових сарадника прихватила је иницијативу, а познаје и људе који нису чланови странке и подржали су идеју, јер ДС сматрају организацијом која може да допринесе даљем друштвено-економском развоју Војводине и Србије.

"Мислим да је ово само део демократског сазревања и да је код нас све сведено на таблоидизацију сваког питања, па и питања искреног и отвореног финансирања политичких странака или изазова с којим се суочава ДС", оценио је Бугарски.

Према његовим речима, овде није спорна финансијска стабилност странке, већ је сплет околности такав да се мора брзо прикупити новац пошто је држава одбила да пружи гаранцију да ДС добија 24 милиона динара месечно из буџета Србије.

Кредит којим је ДС отплатио дугове током изборне кампање узет је у РБВ јуна прошле године, уз годишњу камату од 18,6 одсто. ДС јеотплатио све камате од око 50 милиона динара и део главнице дуга и преостало је да врати око 300 милиона динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару