Читај ми!

Живковић: У "Сабљи" није било недодирљивих

Ниједан амбасадор или страни дипломатски представник није вршио притисак у вези са истрагама и хапшењима било ког појединца у акцији "Сабља" спроведеној након убистава премијера Ђинђића, наводи се у саопштењу Нове странке. Лидер Нове странке Зоран Живковић тврди да у акцији обрачуна са организованим криминалом након убиства Ђинђића није било недодирљивих.

Из Нове станке поручују да није било никаквих притисака страних дипломатских представника око истрага и хапшења у акцији, "Сабља" док је на челу владе био њихов лидер Зоран Живковић.

Поводом инсинуација и нетачних интерпретација полицијске акције "Сабља" које су се у јавности појавиле претходних дана, Нова странка (НОВА) саопштава да ниједан странац, никада није вршио било какав притисак на Зорана Живковића у вези са истрагом и хапшењима током акције "Сабља", било да се радило о високо рангираним политичарима или криминалцима и бандама.

Како кажу из те нове партије, први задатак Владе коју је предводио Зоран Живковић био је да утврди околности, похапси и осуди све инспираторе и учеснике завере за убиство премијера Зорана Ђинђића. 

Према њиховим речима акција "Сабља" представљала је једну од најбриљантније спроведених акција у историји српске полиције и у тој акцији су похапшени сви за које је постојао минимум сазнања о могућој повезаности са атентатом. 

Лидер Нове странке Зоран Живковић је рекао да у акцији обрачуна са организованим криминалом након убиства Ђинђића није било недодирљивих.

"Одговорно тврдим да у акцији 'Сабља' није било недодирљивих. Одговорно тврдим да није постојала сила, унутрашња или спољна, која би нас спречила да ухапсимо било кога, па био то и Војислав Коштуница, да су постојали докази о његовој умешаности у убиство Зорана Ђинђића. У правној држави, то адвокат Срђа Поповић добро зна, тужилаштво подиже оптужнице на основу доказа. А доказа који би ван сумње водили до Коштунице једноставно није било. Његова умешаност остаје на нивоу нагађања, а то да сам ја наводно под притиском зауставио истрагу је накнадна памет после десет година", изјавио је Зоран Живковић. 

Он је рекао да је прекид "Сабље" био формалан чин, а све истраге настављене су истим интензитетом. 

''Све до чега смо дошли током и након 'Сабље' предали смо Специјалном суду. Нема говора о пасивности или неодлучности. То су бесмислице. Покренули смо акцију у којој је приведено и саслушано преко 10.000 људи, од чега је 3.500 правоснжно осуђено. Поносан сам на оно што смо успели да урадимо као Влада у тим тешким и трагичним околностима, како на пољу расветљавања политичких убистава, тако и на разбијању кичме криминала у Србији", истакао је Зоран Живковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару